„Lietuvos rytas” įveikė aštuntfinalio barjerą

Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkai pateko į kitą ULEB taurės turnyro etapą, po ypatingai atkaklios ir nervingos kovos rezultatu 65:60 nugalėję Udinės „Snaidero” komandą. Primename, kad pirmąjį susitikimą 75:72 laimėjo svečiai iš Italijos, tačiau bendras serijos rezultatas +2 „Lietuvos ryto” naudai.

Rungtynes geriau pradėjo vilniečiai, apsigynę nuo pirmų dviejų italų atakų, vilniečiai įsiveržė į priekį 4:0. Vieną baudos metimą pataikė A.Jomantas, tritaškį įmetė K.Rushas. Rytas pirmas tris su puse minutes nepraleido nei vieno taško į savo krepšį. Į pirmą taiklią italų ataką metimu iš po krepšio atsakė M.Petravičius. Pirmo kėlinio viduryje rezultatas 8:4 vilniečių naudai. Likus žaisti mažiau nei keturias minutes įspūdingą tritaškį pataikė K.Rushas, po kurio sekė tolimas italų metimas, kuris net nelietė lanko. Prasidėjus paskutiniai pirmojo kėlinio minutei vilniečiai pirmavo 16:7. Paskutinės atakos metu italai prametė eilinį savo tolimą metimą, ir rezultatas išliko nepakitęs.

Antrame kėlinuke pirmus taškus pelnė vilniečiai, iš po krepšio pasižymėjo J.P.Batista, italai į tai atsakė pažeisdami vidurio linijos taisyklę. Italams ir toliau sunkiai sekėsi rinkti taškus, tuo tarpu vilniečiai po truputį didino apsukas, ir sužaidus tris su puse minutes rezultatas jau buvo 22:9 „Lietuvos ryto” naudai. Pagrindinis Udinės krepšininkų ginklas ir toliau neveikė – visi iš pirmų penkiolikos tolimų metimų nepasiekė tikslo, tuo tarpų vilniečiai pataikė keturis iš dešimties. Likus žaisti tris su puse minutės ir pradėjus strigti vilniečių žaidimui pirmosios minutės pertraukėlės paprašė S.Zagadinas. Antroje kėlinuko pusėjo italai pataikė tris tolimus metimus, tuo sumažindami atotrūkį nuo „Lietuvos ryto” žaidėjų. Paskutinės atakos italai nesugebėjo užbaigti taikliu tolimu metimu ir prieš didžiąją pertrauką švieslentė rodė 30:24 vilniečių naudai.

Trečią rungtynių dalį sėkmingiau pradėjo svečiai. Sužaidus pusantros minutės italai priartėjo – 32:29. Po kelių akimirkų vilniečiai be atsako praleido septynis taškus ir rezultatas tapo 32:36 svečių naudai ir vilniečių strategui teko prašyti minutės pertraukėlės. Taškų badą numalšino taiklus K.Rusho tolimas metimas, po kurio vilniečiai dar ir apsigynė. Likus žaisti tris su puse minutes A.Šležas lygina rezultatą, o po kelių akimirkų tolimą metimą pataikė ir K.Rushas, tačiau ir svečiai pataikė iš toli. Likus žaisti dvi minutes rezultatas 41:42. Per paskutines 35 sekundes vilniečiai italams išrašė net du blokus. Prieš lemiamą kėlinuką rezultatas – 44:42.

Ketvirtąjį kėlinuką pradėjo aržovų tritaškis, tačiau netrukus galingu dėjimu ataką užbaigė J.P.Batista, o po dar vieno vidurio puolėjo dvitaškio vilniečių pranašumas pasiekė 3 taškus (48:45). Italams ir toliau nesisekė puolant krepšį, o Janis Blūmas pataikė labai svarbų tritaškį bei padidino pranašumą iki 6 taškų (51:45). Vis dėlto svečiai atsakė tuo pačiu ir sugrąžino 3 taškų lygsvarą. Skirtumą vilniečių naudai padidino M.Nielseno dvitaškis, o italams tolimą metimą pataikė J.Allenas (51:53). Vis dėlto vilniečių puolimas nesustojo ir po kelių atakų „Lietuvos rytas” pirmavo 6 taškais (57:51). Sostinės krepšininkai kelis sykius įspūdingai apsigynė ir po gražaus K.Rusho prasiveržimo padidino persvarą iki 8 taškų (61:53). Nepaisant to, kad „Snaidero” krepšininkams nepavyko užpulti vilniečių krepšio, italų puolėjas nubaustas nesportine pražanga. Vis dėlto šeimininkai šia situacija pasinaudojo minimaliai ir pelnė tik vieną tašką (62:53). Tuo tarpu svečių snaiperis pataikė iš toli ir sugrąžino intrigą (56:62). Likus 10 sekundžių iki mačo pabaigos varžovai pataikė tritaškį ir sumažino skirtumas iki 4 taškų (60:64), o J.Blūmas pataikė tik vieną baudos metimą. Vis dėlto varžovai nutarė viską išspręsti tolimu metimu, kuris skriejo pro šalį.

„Lietuvos rytas”: K.Rushas 19, J.P.Batista 11, J.Blūms 10, M.Nielsenas 8 (12 atk.kam., 4 rez.perd., 4 blk.), A.Jomantas 7 (4 rez.perd.), A.Šležas 6, M.Lukauskis ir M.Petravičius – po 2.

„Snaidero”: J.Allenas 24, M.Penberthy 9, S.Gigena 7.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.