Amitvilis – siaubas ar prasimanymas?

1974 m. lapkritį 112 numeriu pažymėtas „Oušen aveniu” namas virto siaubingo nusikaltimo vieta. Gūdžią naktį Ronaldas DeFeo jaunesnysis 35 kalibro šautuvu nušovė savo tėvus, du brolius ir dvi seseris. Teisme jis teigė esąs nekaltas, nes jis tik įvykdė įsakymą – žmogysta juodomis rankomis įteikė jam ginklą ir liepė žudyti. Tyrėjai iki šiol negali išsiaiškinti kai kurių labai mįslingų nusikaltimo detalių. Tačiau ši žmogžudystė buvo tik kontraversiškos Amitvilio istorijos pradžia.
Praėjus vos metams po kraupaus įvykio į namą įsikėlė George’as ir Kathy Lutzai bei trys jų vaikai. Naujuosiuose savo namuose jie gyveno tik 28 dienas. Šeima tvirtino, kad išsikraustyti juos privertė siaubingos antgamtinės jėgos. Jų istorija sukėlė tikrą sensaciją spaudoje. Šeima išgarsėjo. Ši istorija įamžinta populiariausiose knygose ir filmuose. Mediumai ir ekstrasensai teigia, kad namas prakeiktas. Kiti mano, kad Lutzu istorija ne kas kita, kaip gudri priemonė užsidirbti pinigų.
Šis dokumentinis filmas paremtas autentiškomis nuotraukomis ir filmuota medžiaga. Jame pateikiami tiesiogiai su Amitviliu susijusių žmonių interviu: pokalbis su šeimos žudiko Ronaldo DeFeo advokatu Williamu Weberiu, pirmojo filmo apie Amitvilio siaubą scenarijaus autoriumi Sandoru Sternu, garsiausiu Amerikos vaiduoklių gaudytoju profesoriumi Hansu Holzeriu. Filme matysime ir paskutinįjį George’o Lutzo interviu.
Filme ir skeptikams, ir tikintiems bus pateikti argumentai už ar prieš: pokalbiai su DeFeo kaimynais ir Amitvilio gyventojais, žurnalistais, rašytojais, parapsichologais ir paranormalių reiškinių tyrinėtojais, mediumais ir ekstrasensais, kurie dalyvavo įvairiausiuose namo tyrinėjimuose.

Ar šiame name vaidenasi, ar – ne? Ar tiesa, kad visi, gyvenę šiame name prakeikti?

Dokumentinis filmas apie garsiausią pasaulyje namą, kuriame vaidenasi. Pastatytas mažame miestelyje netoli Niujorko jis įkvėpė daugybę rašytojų ir filmų kūrėjų. Jie teigia, populiariausi filmai paremti tikrais faktais, tačiau šiame dokumentiniame filme atsiskleis tikroji paslaptingojo namo istorija.

Premjera! „Tikrasis Amitvilio siaubas” – sausio 20 dieną, 23.00 val. per Viasat Explorer.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Amitvilis – siaubas ar prasimanymas?"

  1. lopas

    😳

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.