Brandos egzaminus laikys ne tik šiųmečiai abiturientai

Brandos egzaminus gali laikyti ir praėjusių laidų abiturientai.

Žmonės, prieš metus ar daugiau baigę gimnazijas bei vidurines mokyklas, šiemet laukiami vadinamojoje uostamiesčio bazinėje mokykloje.

Šiemet jos funkcijas atliks „Vėtrungės” gimnazija.

Jei žmogus baiminasi, kad anksčiau išlaikytų egzaminų prasti rezultatai gali sutrukdyti šiemet įstoti į universitetą ar kolegiją, bazinėje mokykloje jam siūloma perlaikyti egzaminus. Čia taip pat galima laikyti ir kitus mokyklinius ar valstybinius brandos egzaminus.

„Vėtrungės” gimnazijoje laukiami ne vien turintys brandos atestatą, bet ir profesinės ar aukštesniosios mokyklos baigimo diplomą, Švietimo ir mokslo ministerijos raštą dėl užsienyje įgyto išsilavinimo pripažinimo.

Drauge su prašymu laikyti pasirinktus brandos egzaminus dar reikės pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, vidurinio ugdymo programos baigimo dokumentus ir sumokėti 30 litų įmoką už kiekvieną pasirinktą egzaminą.

Žmonės, pateikę prašymus iki kovo 1-osios, egzaminus laikys per pagrindinę sesiją, nuo kovo 2 iki gegužės 15 dienos – per pakartotinę sesiją.

Šiemet pagrindinė brandos egzaminų sesija vyks gegužės 16 – birželio 13 dienomis, o pakartotinė – birželio 14 – liepos 9 dienomis.

„Vėtrungės” gimnazijoje kol kas sulaukta dviejų ankstesnių laidų abiturientų prašymų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojos Virginijos Kazakauskienės, iš anksto sunku nuspėti, kiek žmonių bazinėje mokykloje laikys egzaminus. Įprasta, jog užsiregistruoja daugiau, bet egzaminus laiko mažiau žmonių – apie pusšimtį.

Kasmet bazinė mokykla paskiriama Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu.

Jos funkcijas jau atliko S.Dacho, „Žaliakalnio”, Vitės mokyklos, pernai – Vytauto Didžiojo gimnazija.

Švietimo įstaigos nesiveržia tapti bazine mokykla, nes tai susiję su papildomu darbu ir rūpesčiais per brandos egzaminus.

Be ankstesnių laidų abiturientų, uostamiestyje egzaminus laikys 2569 šiųmetiniai bendrojo lavinimo bei suaugusiųjų vidurinių mokyklų abiturientai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.