Į savivaldybių tarybas – su žmonomis ir vaikais

Sūduvoje vis labiau įsigali tradicija į savivaldybių tarybas pretenduoti šeimomis. Anksčiau tokių atvejų būdavo vos vienas kitas, o šiemet tai tapo kone norma

Iš penkių Marijampolės apskrities savivaldybių tik pačioje Marijampolėje ir Kalvarijoje į vietos valdžią veržiasi palyginti nedaug šeimyninių tandemų.

Nedidelėje Kalvarijos savivaldybėje atsisėsti į tarybos nario krėslus taikosi Marija Skilandienė ir jos sūnus Remigijus Skilandis. Marijampolėje su vienos partijos vėliava kandidatuoja sutuoktiniai Birutė ir Eugenijus Kurtinaičiai.

Kazlų Rūdoje šeimyninių duetų yra trijų partijų sąrašuose. Į tarybos narius pretenduoja sutuoktiniai Vilija ir Valdas Kazlai, Vida ir Alfonsas Klimai, Živilė ir Rolandas Vosyliai. Dar daugiau – net po 4 šeimyninius duetus – galima aptikti kandidatų į Vilkaviškio ir Šakių savivaldybių tarybas sąrašuose. Vilkaviškyje tarybos nariais siekia tapti sutuoktiniai Vytautas ir Roma Paunksniai, Saulius Vabalas su dukra Danute Valiūniene, Saulius Čepas su dukra Elena Čepaite, Vincas Mickevičius su sūnumi Artūru.

Tarp kandidatų į Šakių rajono savivaldybės narius – sutuoktiniai Irena ir Vilhelmas Haase, broliai Rimgaudas ir Viktoras Lebežinskai, Alberta Dragūnaitienė su dukra Egle Dragūnaityte. Tačiau jiems visiems nosis nušluostė sutuoktiniai Regina ir Arvydas Pyragai, kurie yra įrašyti į skirtingų partijų sąrašus.

„Kad būsime išrinkti tarybos nariais, nesitikime, nes esame toli nuo sąrašų pradžios, tad ir tarpusavio kovos nėra”, – vakar LŽ teigė Pyragienė.

Nebe pirmą kartą Šakių rinkimų apygardos komisijai vadovaujanti Rasita Grincevičienė LŽ sakė esanti kiek nustebinta tendencijomis, kai tapti rajono tarybos nariais pretenduoja sutuoktiniai ar kiti artimais ryšiais susaistyti asmenys. „Tarp kandidatų į rajono valdžią beveik kasmet pasitaikydavo šeimų atstovų, bet iki šiol dar nėra pasitaikę, kad tokių pretendentų būtų tiek daug”, – sakė ji.

Jau antrą kadenciją Kazlų Rūdos savivaldybės taryboje kartu su žmona dirbantis Kazlas LŽ tikino, kad jų dalyvavimas partijos veikloje šeimyniniam gyvenimui netrukdo. „Nemanau, kad tai gali mesti kokį nors šešėlį partijai. Kur kas blogiau, kai į partijos kandidatų sąrašus įtraukiami asmenys, kurie tėra masalas rinkėjams”, – kalbėjo jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.