Renkasi rizikingesnius fondus

„Sodros” duomenimis, per šiuos metus Lietuvoje pensijų fondų valdytoją pakeitė 580 žmonių, iš kurių net 302 pensijų valdymo sutartis pasirašė su bendrove „Finasta investicijų valdymas”.

„Pastebėjome, kad pastaruoju metu Lietuvos žmonės pradėjo labiau domėtis savo privačiuose pensijų fonduose kaupiamomis lėšomis bei jų valdytojais”, – sakė bendrovės „Finasta investicijų valdymas” direktorius Andrius Barštys.

Anot A. Barščio, daugiausia, net 96,5 proc., klientų, perėjusių iš kitų pensijų fondų, rinkosi Racionalios rizikos fondą, kuris investuoja į akcijas.

Likusieji 3,5 proc. pasirinko aktyvaus investavimo fondą, kuris pusę lėšų investuoja į akcijas, kitą pusę – į obligacijas.

„Prieš trejus metus gyventojai dažniausiai rinkosi vidutinės rizikos fondus. Šiandien populiariausi yra investuojantieji į akcijas, tai yra rizikingiausi pensijų fondai – jie yra ir pelningiausi. Žmonės Lietuvoje vis daugiau išmano apie investavimą, ir jis jų nebegąsdina, o tampa puikia galimybe gauti papildomų lėšų”, – sakė A. Barštys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.