L.Aragonesas išteisintas dėl rasistinio elgesio

Ispanijos rinktinės vyriausiasis treneris Luisas Aragonesas laimėjo apeliacinį skundą dėl rasistinių replikų apie Prancūzijos rinktinės puolėją Thierry Henry.

Strategas drastišką komentarą apie Londono „Arsenal” puolėją ištarė 2004 metais Ispanijos rinktinės treniruotės metu, kai bandė motyvuoti tuometinį T.Henry klubo draugą Jose Reyesą.

Ispanijos futbolo federacija už šį nederamą sporte L. Aragonesą nubaudė 3000 eurų bauda.

Vėliau įžeidimas buvo perkvalifikuotas kaip „elgesys, kuris gali būti vertinamas kaip rasistinis”, ir teisme priešingai įrodyta nebuvo.

„Teismas priemė sprendimą, kad Ispanijos sporto disciplinos komitetas neteisingai įvertino įrodymus. Viliamės, jog dabar bus įmtąsi visų įmanomų priemonių, kad būtų sugrąžintas geras nacionalinės rinktinės trenerio ir RFEF disciplinos komiteto vardas”,- trumpame pareiškime aiškino Ispanijos futbolo federacija (RFEF).

„Aš kreipiausi į teismą, nes tai suteršė mano reputaciją ir todėl, kad toks įžeidimas, apie kurį galvojo teisėjai, neegzistuoja”,- vienam Ispanijos radijų sakė L. Aragonesas.

RFEF kol kas nepranešė, ar pirmai skirta bauda liks galioti, tuo tarpu paskutinis teismo nutarimas yra neabejotinas ir neapskundžiamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.