Automobilio išregistravimas

Kaip išregistruoti seniai išardytą ir išparduotą dalimis lengvąjį automobilį, kai likęs tik jo senas tarybinių laikų techninis pažymėjimas ir valstybinio numerio ženklai?

Pagal Lietuvos Respublikoje galiojančią tvarką nebereikalingą automobilį savininkas privalo atiduoti specializuotai automobilių išardymo įmonei ir gauti jos dokumentą – „Eksploatuoti netinkamos transporto priemonės sunaikinimo pažymėjimą”. Turėdamas tokį dokumentą automobilio savininkas privalėtų atvykti į bet kurį valstybinės įmonės „Regitra” padalinį ir užpildyti prašymą. Prie jo pridedami nurašomos transporto priemonės registracijos dokumentas ir valstybinio numerio ženklai. Tada transporto priemonė išregistruojama. Savininkas, jei reikia, gali taip pat gauti pažymą apie tai, kokią ir kada transporto priemonę turėjo.

Kreiptis į „Regitrą”

Tačiau kaip gauti sunaikinimo pažymėjimą, jei automobilio jau nėra ir savininkas nebeturi ko pristatyti išardymui? Nieko baisaus – galiojančiose „Kelių transporto priemonių registracijos taisyklėse” aptarta ir tokia situacija. Jeigu į „Regitrą” besikreipiantis žmogus negali pateikti eksploatuoti netinkamos transporto priemonės sunaikinimo pažymėjimo, įmonė vis tiek tą transporto priemonę išregistruos. Tiesiog savininkas arba kitas įgaliotas asmuo turi kreiptis į „Regitrą”. Prašantysis išregistruoti neeksploatuojamą transporto priemonę privalo pateikti savo asmens dokumentą, transporto priemonės registracijos liudijimą, jeigu turi – sunaikinimo pažymėjimą ir, aišku, valstybinius numerio ženklus, jei jie neprarasti. Išregistruojant automobilį Kelių transporto priemonių registre įrašoma, kad sunaikinimo pažyma nepateikta.

Atsakomybė tenka savininkui

Automobilio savininkui gudraujant, iš tikrųjų ne atidavus išardyti, o pardavus ar rengiantis parduoti transporto priemonę, atsakomybė už galimas pasekmes tenka jam. Pavyzdžiui, nurašytas automobilis, uždėjus kitus valstybinius numerius eksploatuojamas toliau ir patenka į avariją ar panaudojamas nusikalstamai veikai. Išsiaiškinti, neva dalimis išparduotas automobilis iš tikrųjų važinėjo, kad savininkas jį pardavė ar atidavė kitam asmeniui, nebus sunku.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Automobilio išregistravimas"

  1. antanas

    tai koel regitra meluoja? ir atsisako isregistruot????????????????

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.