Teisti kandidatai – kaip iš gausybės rago

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) niekaip negali patvirtinti galutinių kandidatų į savivaldybių tarybas sąrašų, nes vis gauna pranešimų apie teistus kandidatus, todėl reikia tikrinti, ar jie nenuslėpė šio fakto.

Užvakar VRK iš Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pasiekė pranešimas apie dar 112 teistų asmenų, panūdusių dirbti tarybose.

„Aš su kelerių metų pertrauka Vyriausiojoje rinkimų komisijoje dirbu nuo 1990 metų, tačiau dar nė karto per savivaldos rinkimus nevirė tokios aistros, netvyrojo tokia įtampa”, – „Vakarų ekspresui” sakė VRK pirmininko pavaduotojas Viktoras Rinkevičius.

Prieš tai VRM buvo pateikusi 114 teistų kandidatų sąrašą, kurį patikrinus iš rinkimų buvo eliminuoti dalis kandidatų, nes jie nuslėpė teistumą.

Pasak V. Rinkevičiaus, tai, kad į valdžią šimtais veržiasi teisti žmonės yra nenormalu, dėl to esą kaltos pačios kandidatus iškėlusios partijos.

„Yra nesigilinama į savo žmones, teikia kandidatūras nepasidomėjus apie praeitį. Per praėjusius savivaldos rinkimus 2002-aisiais teistų asmenų buvo ženkliai mažiau. Seimo rinkimai – visai kas kita, nes juose dalyvauja mažiau politikų ir jiems keliami aukštesni reikalavimai – žmogus turi būti žinomas. Dabar į tarybas veržiasi vos ne prieš savaitę į politinę jėgą įstoję kandidatai”, – teigė VRK pirmininko pavaduotojas.

Jis informavo, kad vakar buvo atšauktas planuotas vakarinis posėdis, nes nespėta laiku patikrinti galimą kandidatų teistumo nuslėpimą. Teistų kandidatų sąrašą planuojama paviešinti šiandien.

Prieš tai, patikrinus pirmąjį 114 kandidatų sąrašą, 77 iš jų, kurie buvo nurodę savo teistumą, VRK įpareigojo apie tai viešai skelbti rinkėjams kampanijų metu.

Klaipėdoje dėl nuslėpto teistumo šią savaitę iš sąrašų buvo pašalintas socialliberalas Arūnas Grigaliūnas. Šis buvęs kandidatas dėl minėto VRK sprendimo nutarė bylinėtis teismuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.