Už šukes – kaip už kviečius

Restoranų ir prekybos centrų vadovai giriasi už sugadintą prekę atlyginimo neprašantys. Tačiau vartotojų teisių gynėjai sulaukia vis daugiau skundų dėl kartais įžūlaus verslininkų elgesio.

Restorano „Navalis” vadovė Roma Zabielienė užtikrino, kad už netyčia sudaužytą taurę mokėti nereikia.

„Nors mūsų indai labai brangūs, mokėti už šukes nereikalaujame. Nebent sudužtų iškart penkios, šešios taurės. Jeigu nelaimė įvyksta dėl restorano darbuotojų kaltės, dar ir dėmes išvalyti pasiūlome, atsiprašome ir pavaišiname”, – pasakojo R.Zabielienė. Tyčinių incidentų, anot jos, pasitaiko retai.

Prekybos įmonių atstovai lyg susitarę tvirtino, kad už pažeistą prekės pakuotę ar sudaužytą vyno butelį mokėti nereikia.

„Nepriklausomai nuo prekės kainos, pirkėjas, netyčia ją užkliudęs ir numetęs, už pasekmes neatsako. Pasitaiko ir chuliganų, kurie tyčia kenkia, pavyzdžiui, nukarpydami marškinių sagas. Tokiais atvejais kviečiame policiją”, – aiškino bendrovės „Maxima LT” atstovė ryšiams su visuomene Viktorija Jakubauskaitė.

Ji paneigė kalbas, kad parduotuvių darbuotojai verčiami už nuostolius mokėti iš savo kišenės.

Konfliktų tarp vartotojų ir paslaugų teikėjų pasitaiko dažnai. Taip tikino Lietuvos vartotojų instituto prezidentė Zita Čeponytė.

„Yra nemažai įmonių, kurios net reikalauja už sugadintą prekę mokėti du kartus daugiau, nepai-sydamos, kieno kaltė. Tai didžiulė problema, kurios sprendimą dar labiau apsunkina teisinio aiškumo stoka”, – sakė Z.Čeponytė.

Jos nuomone, verslininkai elgiasi neteisingai, konflikto teisėju paskirdami apsaugininkus. „Tai klaidinga įmonių politika. Užuot ėmęsi drastiškų veiksmų, prekybos centrų darbuotojai turėtų kalbėtis su klientu”, – įsitikinusi Z.Čeponytė.

Vartotojų instituto prezidentė teigė, kad grubiu apsaugininkų elgesiu skundžiamasi vis dažniau. Už sudaužytą stiklinę ar butelį, anot jos, turėtų mokėti kaltininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.