Žudikas – už grotų, artimiesiems – kompensacijos

Vakar teismo nuosprendį išklausė vaikinas, nužudęs garbaus amžiaus vyrą. Jo auka tapo gretimame sode besilinksminusių jaunuolių keliamo triukšmo neapsikentęs žmogus.

Į Klaipėdos apygardos teismo suolą sėdęs Aurimas Jakštas (gim. 1984 m.) savo kaltę pripažino ir gailėjosi. Pataisos namuose 10 metų praleisiantis vaikinas turės nužudytojo artimiesiems atsilyginti už padarytą moralinę žalą: trim vaikams sumokėti po 50 tūkst. litų, žmonai – 10 tūkst. litų.

Laidotuvių išlaidos kaltinamajam atsieis apie 9 tūkst. litų, dar maždaug 2 500 litų teks sumokėti medikams už aukos gydymą.

Septynių klasių išsilavinimą turintis A. Jakštas pernai liepos 30-ąją sodų bendrijoje „Spengiai” metaliniu strypu trenkė 1943 metais gimusiam Jonui Beleškai. Netrukus vyras dėl kaukolės lūžio bei kraujo išsiliejimo į smegenis mirė.

Konfliktas tarp viename sodo namelyje gimtadienį šventusių jaunuolių ir kaimynų kilo dėl dvi paras garsiai klausytos muzikos.

J. Beleška ir jo kaimynas neapsikentę triukšmo nuėjo ir išjungė gretimame namelyje buvusį grotuvą, kol jaunimas linksminosi lauke. Netrukus keturi jaunuoliai pasirodė prie J. Beleškos draugės Danguolės Žilionienės sodo namelio ir pareiškė, kad neva sugadinta jų aparatūra.

A. Jakštas tikino, jog vyriškis pirmas jam trenkęs medine lazda, o jis gerokai vyresniam žmogui atsakęs metalinio strypo smūgiu.

Pasak D. Žilionienės, vaikinai norėjo J. Belešką sumušti. Po įvykio, laukiant atvykstančių medikų, jaunuoliai tyčiojosi iš savo aukos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.