Garsų paieška randa dainą pagal vartotojo atkartotą melodiją

JAV bendrovė „Melodis” pristatė negalutinę garso paieškos sistemos „Midomi” versiją. Naudojantis ja siūloma rasti dainos ir atlikėjo pavadinimą pagal vartotojo padainuotą ar paniūniuotą kūrinio ištrauką.

Kūrėjų teigimu, vienos dainos paieška neturėtų trukti ilgiau nei dešimt sekundžių. Užklausos apdorojimo metu garso įrašas lyginamas su kitų internautų atliktomis melodijomis. Sistema stebi paieškos rezultatus bei įsimena, kokį savarankišką melodijos atlikimą su kuriuo kūriniu reikėtų sieti. Kitos užklausos lyginos su išsaugotomis ankstesnėmis ir ieškoma tembro, tonų sutapimų.

Radus ieškomos dainos pavadinimą ją čia pat „Midomi” tinklalapyje galima įsigyti internetu. „Melodis” siūlo daugiau nei du milijonus populiariausių atlikėjų kūrinių ir teigia, kad kažką patinkančio „Midomi” sistemoje sau ras kiekvienas. Be to, tai pirmoji vieta internete kur tai padaryti galima net nežinant patinkančios dainos pavadinimo.

Dainingi interneto vartotojai gali ne tik ieškoti nugirstos melodijos, bet ir įrašyti bei pasiūlyti kitiems parsisiųsti savo paties kūrinį. Šiuo metu „Midomi” sistemoje patalpinta per 12 tūkstančių tokių dainų.

Jei rasti norimos melodijos naudojantis garsine paieška nepavyksta, galima pasinaudoti ir įprastiniu tekstiniu ieškojimo pagal dainos pavadinimą ar atlikėją režimu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.