4 branduolių procesoriais AMD nori užtikrintai aplenkti „Intel“

AMD serverių procesoriais užsiimančio padalinio vadovas Randy Allen į ateitį žiuri optimistiškai. Jis tikisi, jog būsimi tarnybinėms stotims skirti keturių branduolių AMD procesoriai gerokai lenks „Intel” lustus.

Randy Allen teigimu, šiuo metu aktyviai dirbama stengiantis, kad keturių branduolių serverių procesorius „Barcelona” lenktų „Intel” atitikmenį „Clovertown” kokiais 40%. Tikslas tikrai nemenkas, juolab kad AMD bando lenktyniauti ir su savimi pačiais – siekiama, kad „Barcelona” lenktų tuo pačiu dažniu dirbančius dviejų branduolių „Opteron” procesorius bent 3,6 karto.

Įdomu tai, kad AMD ir „Intel” požiūris į pačią keturių branduolių procesorių architektūrą skiriasi. „Intel” akimis keturių branduolių procesorių sudaro dvi dalys, turinčios po du branduolius bet esančios viename luste. Tuo tarpu AMD į keturių branduolių procesorius žiūri kaip į prigimtinę iš keturių branduolių sudarytą struktūrą.

„Intel” siekia efektyvaus visų branduolių darbo naudodami „Core 2” mikroarchitektūrą, tuo tarpu AMD pasikliauja x86 mikroarchitektūra, geriau žinoma kaip K8L.

AMD procesorių tarnybinėms stotims padalinio vadovas visgi pripažįsta, kad galutinis keturių branduolių lustų našumas klientams rūpi gerokai labiau nei vidinės architektūros subtilybės. Taigi, kas bus populiaresni serverių rinkoje parodys tik realūs spartos pajėgumai ir tik jie. Na o čia AMD ir planuoja „Intel” lenkti bent 40%. Ar jiems tai pavyks – jau kita kalba.

Keturių branduolių K8L procesoriai tarnybinėms stotims turės 128 KB pirmojo lygmens (64 KB instrukcijoms ir 64 KB duomenims), 512 KB antrojo lygmens ir 2 MB trečiojo lygmens spartinančios atminties. Be to, trečiojo lygmens spartinančios atminties kiekį bus galima padidinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.