Saugesnio interneto dieną – tinklų ir informacijos saugumo akcijos

Rytoj, 2007 m. vasario 6 d., visame pasaulyje pažymint Saugesnio interneto dieną, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) organizuoja dvi akcijas tinklų ir informacijos saugumo tema. Tinklalapyje www.esaugumas.lt interneto vartotojai galės operatyviai patikrinti, ar jų kompiuteriuose esančios įtartinos bylos yra kenksmingos ir ar efektyvios jų naudojamos antivirusinės programos. Šią dieną RRT kartu su Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga organizuoja ir diskusijų elektroninėje erdvėje forumą, kuriame bus galima užduoti aktualius klausimus tinklų ir informacijos saugumo tema.

RRT parengė įtartinų bylų patikros nuotoliniu būdu priemonę, ir nuo 2007 m. vasario 6 d. kiekvienas Lietuvos interneto vartotojas specialiu adresu http://antivirus.esaugumas.lt galės siųsti įtartiną bylą patikrai ir internetu gauti ataskaitą apie tai, ar byla iš tiesų yra kenksminga bei kokios antivirusinės programos ją identifikuoja kaip kenksmingą programinį kodą. Ši priemonė leis vartotojui bet kada nuotoliniu būdu patikrinti, ar bylos, esančios jo kompiuteryje, yra saugios ir ar naudojomos antivirusinės programos yra pakankamai veiksmingos.

RRT kartu su Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga taip pat kviečia visus interneto vartotojus 2007 m. vasario 6 d. dalyvauti forume apie neteisėtą ir žalingą turinį internete bei kovos su šiuo reiškiniu metodus ir būdus. Tinklalapyje www.esaugumas.lt/forumas vartotojai visą dieną galės pateikti jiems aktualius klausimus ir gauti į juos atsakymus. RRT specialistai kartu su Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos atstovais teiks kvalifikuotą pagalbą vartotojams, susidūrusiems su įvairiais žalingais reiškiniais elektroninėje erdvėje, patars, kaip išvengti incidentų, galinčių pakenkti darbui internete, apsaugoti vaikus nuo žalingo turinio. Šis forumas praplės interneto vartotojų žinias tinklų ir informacijos saugumo srityje bei padės konkrečiai spręsti problemas, kylančias vartotojui dirbant elektroninėje erdvėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.