Šiauliai turės tarptautinio lygio viešbutį ir pirmąjį verslo centrą

Nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „Ogmios centras” su partnere UAB „Rivona” šiemet pradėjo pirmojo modernaus biurų – viešbučio komplekso Šiauliuose statybas. Daugiaaukštis pastatas bus daugiafunkcinio prekybos ir pramogų miesto „Bruklinas” dalis.

8000 kv.m. bendrojo ploto pastate bus 120 numerių 3 žvaigždučių viešbutis, dėl kurio valdymo sąlygų deramasi su vienu didžiausių Baltijos šalyse viešbučių tinklu. Šalims sutarus, tokio lygio tarptautinis paslaugų viešbutis būtų pirmasis Šiaulių mieste ir regione. Kartu su apgyvendinimo paslaugomis viešbutyje numatoma teikti konferencijų organizavimo, laisvalaikio ir maitinimo paslaugas.

2006 m. Šiauliuose suaktyvėję užsienio turistų srautai bei augantys tiesioginių užsienio investicijų tempai rodo, kad miestas tampa sparčiai besivystančiu ir turistų lankomu Šiaurės vidurio Lietuvos centru. Paskutiniu metu čia trūksta patogių, modernių, kokybiškų bei miestą reprezentuojančių apgyvendinimo paslaugų. Šiuolaikiškas viešbutis išspręstų turistų apgyvendinimo problemas bei labiausiai atitiktų augančias atvykstančiųjų turistų bei verslo atstovų reikmes – viešbučio projektavimui, statyboms ir įrengimui rekomendacijas ir konsultacijas teiks būsimas operatorius, o į viešbučio-biurų pastato statybas planuojama investuoti per 40 mln. litų.

„Bruklino” prekybos ir pramogų miestas yra atviras verslui – keliuose viršutiniuose daugiaaukščio pastato aukštuose planuojama įrengti verslo centrą, išnuomojant apie 3000 kv.m. biurų ploto. Pastatas projektuojamas taip, kad biurų ir viešbučio gyventojai laisvai patektų į prekybos ir pramogų centrą, tačiau centro lankytojai nuo biurų – viešbučio pastato būtų atskirti. Savo technine įranga biurai artimi A klasei ir yra pritaikyti ne tik stambioms įmonėms, kurioms reikalingi didesni plotai, bet ir smulkiajam verslui.

Didžiausiame Šiaurės vidurio Lietuvoje prekybos ir pramogų mieste „Bruklinas”, šalia viešbučio ir verslo centro veiks daugiau kaip 100 parduotuvių, 7 viešojo maitinimo įstaigos, laisvalaikio ir pramogų zona su ledo arena, 10 takų boulingas, biliardas, kazino, bei įsikurs atsinaujinusi maisto prekių parduotuvė „Norfa”. Pirmuosius lankytojus „Bruklinas” turėtų pakviesti jau šių metų rudenį.

Biurų- viešbučio pastato dizainas – ypatingas, įsiliejantis į bendrą architektūrinį prekybos ir pramogų centro „Bruklinas” foną. Fasadas, atkartojantis Bruklino tilto fragmentus, tiek prekybos centro lankytoją, tiek atsitiktinį praeivį nustebins savo unikalumu ir primins „Bruklino” legendą apie miestą, kuriame renkasi ir gyvena įvairių tautybių ir profesijų žmonės: verslininkai, prekybininkai, aktoriai, muzikantai.

Projekto autoriai tikisi, kad „Bruklinas” apims ne tik pramogas ir prekybą, bet taps ir pagrindiniu verslo ir traukos centru Šiaulių regione, kuriame apsistotų, dirbtų, pramogautų, ar paprasčiausiai apsipirktų patys miestelėnai ir jų garbingiausi miesto svečiai – šalies regionų gyventojai, užsieniečiai, Nato kariai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.