Orkestras ir toliau garsins Klaipėdą užsienyje

Klaipėdos miesto styginių instrumentų orkestras „Camerata Klaipėda” šiemet tęs pernai pradėtos strategijos įgyvendinimą – daugiau dėmesio skirs pasirodymams užsienyje, o Lietuvoje apie save primins tik kai kuriais pagrindiniais akcentais.

„Kas geriausia, bus parodyta ir Klaipėdoje”, – žadėjo orkestro įkūrėjas Vilhelmas Čepinskis, praėjusią savaitę pristatęs šių metų veiklą.

Pavasarį mini turnė „Camerata Klaipėda” dalyvaus kartu su legendiniu Lietuvos tenoru Virgilijumi Noreika. Pasak V. Čepinskio, programa bus unikali tuo, kad kūrinių balsui ir styginių orkestrui nėra daug. Šiuo metu būsimiems koncertams specialiai daromos kūrinių aranžuotės.

V. Čepinskį pasiekė žinia, kad pavasarį orkestras kviečiamas koncertuoti Varšuvos karaliaus rūmuose. Šiandien Kaune „Camerata Klaipėda” pristato klasikos ir džiazo projektą, skirtą muzikos gurmanams, kuriame dalyvauja Grohovsky džiazo trio ir dainininkė Beverly Houston.

Gastrolėse Sibire „Camerata Klaipėda” bus kviestiniu ir išskirtiniu festivalio orkestru, kur atliks septynias skirtingas programas.

Tarptautiniame Pažaislio festivalyje planuojama atlikti L. van Bethoveno muzikos koncertą, išskirtinį kviestiniais solistais – žymiu pianistu Valerijumi Afanasjevu ir vienu žymiausių šių dienų violončelininkų Miša Maiskiu. Ar šį koncertą pamatys ir klaipėdiečiai, kol kas neaišku.

Vasarą numatomi koncertai pajūryje, kurie bus savotiška repeticija prieš rugpjūčio mėnesio gastroles Šiaurės ir Pietų Amerikoje.

Pirmą kartą Amerikoje bus parodytas didelio pasisekimo mūsų šalyje sulaukęs muzikos ir kino projektas „Fantomas”, pagal Nacionalinės premijos laureato V. Bartulio sukurtą muziką.

Tarpininkaujant kino menininkui Jonui Mekui, orkestras pakviestas koncertuoti didžiosiose Niujorko salėse. Pasak V. Čepinskio, tai reikšmingas įvykis ne tik orkestro, bet ir tautos gyvenime.

Tarp šiemet planuojamų orkestro darbų – kino, poezijos ir muzikos projektas „Sapnai” pagal J. Meko knygą, taip pat kino programa, kur „Camerata Klaipėda” atliks žinomų kino filmų muzika kartu su demonstruojamų filmų ištraukomis.

Spalį trečius metus iš eilės orkestras uostamiestyje rengs meistriškumo kursus „Jauni jauniems”. Klaipėdiečiai taip pat galės pamatyti naujametę šventinę programą, kurios detalės dar neatskleidžiamos.

Pernai „Camerata Klaipėda” surengė 32 koncertus, dalyvavo trejuose prestižiniuose užsienio šalių festivaliuose kartu su pasaulinio masto atlikėjais. Publikai pristatė aštuonias naujas programas ir parengė 13 premjerų.

Vienas svarbiausių praėjusių metų pasiekimas – pasaulinės muzikos industrijos kompanijos „Warner” padalinys „Warner/Chappel Music” sutiko išleisti „Camerata Klaipėda DVD diską bei atstovauti leidybines teises. Tuo kol kas negali pasigirti nė vienas Baltijos šalių kolektyvas.

Tarp kitų nuveiktų darbų orkestras didžiuojasi ir pasiektais ekonominiais rodikliais – apyvarta padidėjo 2,5 karto ir pasiekė pusės milijono litų ribą. Tai esą vienintelis Lietuvos klasikinės muzikos kolektyvas, galintis pasidžiaugti tokiais rodikliais.

Klaipėdos miesto savivaldybė per metus orkestrui skiria 200 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.