Kalvarijos politikai susiėmė teisme

Baigiantis kadencijai du Kalvarijos savivaldybės tarybos nariai nutarė savo santykius išsiaiškinti teisme

Jonas Daunoravičius savo kolegą Vytautą Šunskį kaltina tuo, kad šis skleidžia apie jį melagingą informaciją. Pastarasis tvirtina esąs valdininkų neatidumo auka.

Jaučiasi esąs apvagintas

Šių dviejų politikų debatai trunka jau ne vienus metus. Šį kartą UAB „Kalvarijos agroservisas” vadovu dirbantis Daunoravičius prašo teismo patraukti Šunskį baudžiamojon atsakomybėn ir priteisti 5 tūkst. litų už padarytą neturtinę žalą. Skundą parašiusio politiko teigimu, Šunskis per tarybos posėdžius nuolat skleidžia apie jį „žinomai melagingą, tikrovės neatitinkančią informaciją”. Vien pernai, pasak Daunoravičiaus, tokių atvejų buvo trys. Naujausias – lapkričio 30 dieną. Tuomet Kalvarijos savivaldybės taryboje buvo svarstoma Politikų etikos komisijos sudėtis. Į ją siūlytas ir Daunoravičius.

„Atsiėmiau kandidatūrą, nes Šunskis apkaltino mane vagyste. Nenorėjau sukelti kolegoms abejonių dėl savo sąžiningumo”, – aiškino Daunoravičius. Jis pateikė teismui tarybos posėdžio protokolą, kuriame įrašyta, kad Šunskis suabejojo kai kurių į komisiją siūlomų asmenų etika ir apkaltino Daunoravičių elektros vagyste iš Sangrūdos mokyklos katilinės.

Gelbėjo ištikus nelaimei

Kalvarijos savivaldybės tarybos narių kivirčą sukėlė 2005 metų pabaigoje tarp Sangrūdos mokyklos katilinės, priklausančios UAB „Kalvarijos komunalininkas”, ir kaime esančio grūdų sandėlio, kurio vienas savininkų yra Daunoravičius, nutiesta nelegali antžeminė elektros linija. Valstybinės energetikos inspekcijos Alytaus teritorinio skyriaus vedėjo Juozo Pilkausko teigimu, tų metų birželį elektros tinklai už skolas buvo nutraukę elektros energijos tiekimą Sangrūdos katilinei. Iš jos šildoma ne tik mokykla, bet ir vaikų globos namai, kaimo ambulatorija, seniūnija. Atėjus rudeniui šiose įstaigose reikėjo vėl pradėti šildymo sezoną, o elektros tiekimas į katilinę dėl nesumokėtų skolų dar nebuvo atnaujintas. Todėl susitarta iš grūdų sandėlio iki katilinės laikinai nutiesti elektros kabelį.

Pasak inspekcijos teritorinio skyriaus vedėjo, pagal galiojančias taisykles Daunoravičius neturėjo teisės be elektros tinklų žinios tiesti tokį kabelį ir juo tiekti elektros energiją kitam vartotojui, tačiau tai buvo daroma nuo 2005 metų spalio 18 iki gruodžio 2 dienos.

Per šį laikotarpį katilinė sunaudojo 3961 kWh elektros energijos, gautos iš grūdų sandėlio. Už ją elektros tinklams sumokėjo Daunoravičius. „Tai buvo mano labdara”, – tvirtino jis.

Netinkamai interpretavo

Šmeižimu kaltinamas Šunskis neigia jam metamus kaltinimus ir aiškina, kad buvo neteisingai suprastas protokolą rašiusių savivaldybės darbuotojų. Pasak politiko, vos gavęs lapkričio 30 dienos posėdžio protokolą jis iš karto pastebėjo ne taip įrašytus žodžius. „Nesakiau, kad Jonas Daunoravičius vogė elektrą iš Sangrūdos mokyklos katilinės. Sakiau, jog Kalvarijos savivaldybės tarybos narys pažeidė elektros energijos tiekimo ir naudojimo taisykles, nes neturėjo teisės be operatoriaus žinios prijungti kito elektros energijos vartotojo”, – tikino Šunskis.

Dėl tokios netinkamai į posėdžio protokolą įrašytos minties jis teigia pareiškęs savivaldybės tarybai pretenziją. Ir padaręs tai kur kas anksčiau, nei į teismą kreipėsi Daunoravičius. „Daunoravičius į teismą kreipėsi gruodžio 20 dieną, o beveik savaitę prieš tai, gruodžio 14-ąją, per tarybos posėdį buvo viešai paskelbta mano pretenzija. Tiesa, ji nebuvo svarstoma. Tik meras Jonas Dzirmeika pažadėjo ateityje atsižvelgti į mano siūlymus per posėdžius naudoti garso įrašymo priemones ar bent stenografuoti”, – LŽ pasakojo Šunskis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.