Panevėžį aplanko vis daugiau turistų

Panevėžio apskrities turizmo informacijos centro duomenimis, Panevėžys vis populiaresnis tarp turistų.
„2006 metais Panevėžio apskrities turizmo informacijos centre (TIC) apsilankė per 17 tūkst. turistų tarp jų 2335 užsieniečiai. Daugiausia pastarųjų sulaukta iš Suomijos, Estijos, Latvijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos. Palyginti su 2005 metais, turistų sulaukta beveik 3 tūkstančiais daugiau. Palyginti su 2001 metais, turistų padaugėjo 3 kartus. 2006-aisiais daugiausia jų apsilankė vasarą, mažiau – vėlyvą rudenį ir žiemą. Pastebėjome ir naują tendenciją – vis daugiau turistų keliauja ar ieško informacijos būsimoms kelionėms ištisus metus”, – sako TIC direktorė Daiva Tankūnaitė.
Užsieniečiai turistai dažniausiai domėjosi informacija, kur galėtų apsistoti, paragauti lietuviškų valgių bei ką galėtų aplankyti Panevėžio mieste bei apskrityje. Pačius Panevėžio turistus domino įvairūs Lietuvos regionai, Latvija ir Estija.
„Iš pramogų populiariausios buvo kelionės dviračiais, baidarėmis. Ieškota kaimo turizmo sodybų, siūlančių ne tik pasyvų, bet ir ekstremalų poilsį”, – sako D.Tankūnaitė.
2006 metais TIC organizavo 13 kelionių savo parengtais turizmo maršrutais. 2006 metais populiariausi maršrutai – „Alaus kelias” ir „Panevėžio apskrities dvarai”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.