Uoste leis statyti namus

Uostininkai pritarė, kad „Laivitės” teritorijoje atsirastų gyvenamieji namai.

Nuspręsta, jog laivų remontas ties miesto centru blogiau nei naujų namų atsiradimas uoste.

„Laivitės” teritoriją nuomojanti bendrovė „Memelio miestas” 6,87 hektaro plote iki 2012 metų planuoja pastatyti gyvenamųjų namų, biurų, parduotuvių, restoranų, kavinių, koncertų ir konferencijų salių.

Privatūs asmenys investuotų 587 milijonus litų.

Bendrovės „Memelio miestas” generalinis direktorius Darius Anužis minėjo, kad uostininkų sprendimas yra didelis žingsnis į priekį.

Sunku buvo apsispręsti atsisakyti uosto teritorijos, nors iš jos per metus gauta mažiau nei 1 proc. bendrų uosto rinkliavų.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Sigitas Dobilinskas teigė, kad pritarimas vystyti „Memelio miesto” projektą priimtas su tam tikromis sąlygomis.

Pageidaujama, jog žiemos uosto dalyje nebūtų švartuojami pramoginiai laivai, nes jie trukdytų laivybai.

Uostininkai norėtų, kad už perduodamą teritoriją būtų kompensuota kitoje vietoje. S.Dobilinskas nežino, kur tokia nauja teritorija galėtų būti.

Anksčiau būta teiginių, kad mainais už „Laivitės” teritoriją, galėtų būti aiškiai nurodyta galimybė jūroje ties Melnrage statyti naują uostą.

„Memelio miesto” planą gruodžio pabaigoje svarstė Vyriausybės strateginio planavimo komitetas. Tuomet planui nepritarta. Nebuvo suderinti žemės nuosavybės reikalai.

Kovo 1 dieną vyks Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtojimo tarybos posėdis.

Po jo būtų kreipiamasi į Vyriausybę, kad „Laivitės” teritorijai panaikintų uosto žemės statusą ir ją perduotų Klaipėdos apskrities viršininko administracijai.

Tada „Memelio miestas” galėtų rengti teritorijos detalųjį planą. Pagal dabartinį planą numatyta vystyti laivų remonto ir uosto veiklą, o ne statyti gyvenamuosius namus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.