Elektroninis deklaravimas – greičiau, paprasčiau, patikimiau

Šiemet gyventojams pateikiamos dvi naujovės – preliminariai užpildyta deklaracija bei galimybė deklaruoti pajamas e. būdu, neturint kompiuterio ar interneto prieigos.

Norint pasinaudoti naujovėmis reikės tapti Elektroninės deklaravimo sistemos vartotojais.

Preliminariai užpildytose deklaracijose, numatoma, bus įrašytos su darbo santykiais susijusios pajamos bei išlaidos, apie kurias Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) informuoja tretieji šaltiniai (kompiuterių pardavėjai, draudimo bendrovės ir pan.) bei mokesčius išskaičiuojantys asmenys – darbdaviai.

Ši informacija nuo kovo bus pateikta skyrelyje „Informacija vartotojams”, „Pažymos”. Tai gerokai palengvins deklaracijų pildymą ir leis išvengti klaidų.

Elektroniniu būdu pateikta mokesčio deklaracija turi tokią pat juridinę galią, kaip ir mokesčių mokėtojo pasirašyta. Pateikus deklaraciją elektroniniu būdu, jos popieriuje teikti nereikia.

Kaimiškųjų seniūnijų gyventojams, neturintiems namuose kompiuterio ar interneto prieigos, deklaruoti pajamas e.būdu bus galima Viešosios interneto prieigos taškuose (VIPT), kurių daugiausia įsikūrusių bibliotekose ir mokyklose. Šios paslaugos nemokamos. Mokesčių inspekcijos specialistai apmokys VIPT kuratorius, kad jie galėtų konsultuoti gyventojus, norinčius pajamas deklaruoti e.būdu.

Visą informaciją apie gyventojų pajamų mokesčio deklaravimą galima gauti paskambinus į Mokesčių informacijos centrą telefonu 1882, taip pat ieškokite VMI interneto svetainėje www.vmi.lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Elektroninis deklaravimas – greičiau, paprasčiau, patikimiau"

  1. Jura

    Kažkodėl VMI nepasirūpina, kad elektroninis deklaravimas vyktų sklandžiai. Amžinai stringa. Juk agituoja, kad kuo daugiau būtų deklaruojama internetu. Kada deklaruoja vienu metu ir gyventojai ir įmonės, dėl tokių trikdžių, pastarosios turi mokėti baudas „už pavėluotą” arba dar geiriau „nepateiktą” deklaraciją!!!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.