„Roma” pateko į Italijos taurės finalą

Paaiškėjo pirmasis Italijos taurės (Coppa Italia) finalo dalyvis – juo tapo šalies sostinės „Roma” klubas, namuose 3-1 įveikęs „Milan” ekipą. Pirmasis šių klubų tarpusavio mačas baigėsi lygiosiomis 2-2.

„Roma” 3 – 1 „Milan”

8` [1 – 0] Amantino Mancini

18` [1 – 1] Alberto Gilardino

23` [2 – 1] Simone Perrotta

46` [3 – 1] David Pizarro

Aktyviau rungtynes pradėję aikštės šeimininkai į priekį išsiveržė jau 8-ąją rungtynių minutę, kai po Francesco Totti perdavimo tiksliu smūgiu „Milan” vartininką nuginklavo brazilas Amantino Mancini.

Praėjus vos dešimčiai minučių „Milan” pavyko rezultatą išlyginti – Marekas Jankulovskis tiksliu perdavimo išvedė savo komandos draugą Alberto Gillardino vienas prieš vieną su varžovų vartininku ir šiam nebeliko nieko kito, kaip tik pasiųsti kamuolį į Romos ekipos vartus.

Tačiau tai buvo viskas, kas šiose rungtynėse sugebėjo sukurti Milano klubas. 23-ąją minutę Dida atmušė Francesco Totti smūgiuotą kamuolį, tačiau pirmasis prie jo suskubo „Roma” saugas Simone Perrotta ir vėl sugrąžino savo ekipai lyderių statusą. Vos prasidėjus antrajam kėliniui „Milan” buvo pasiųstas į nokdauną, kai kitas Romos ekipos saugas Davidas Pizzaro puikiu smūgių trečią kartą nuginklavo Didą.

Ir toliau tempo nemažinusi „Roma” galėjo pelnyti dar vieną įvartį, tačiau 63-ąją rungtynių minutę ekipos kapitonas Francesco Totti nesugebėjo realizuoti į „Milan” vartus skirto vienuolikos metrų baudinio.

„Tai buvo sunkus mačas, tačiau komanda sužaidė puikiai, – po rungtynių kalbėjo „Roma” treneris Luciano Spalletti. – Vaikinai aikštėje šiandien atidavė visas jėgas ir aš jais didžiuojuosi”.

„Pizzaro įvartis šiandien nulėmė rungtynių baigtį, – pripažino „Milan” ekipos strategas Carlo Ancelotti. – Mes padovanojome Romos ekipai kelias dovanas ir ji jomis puikiai pasinaudojo. Kita vertus, turiu pripažinti, kad tai yra teisingas rezultatas”.

Verta paminėti, kad „Roma” ekipai tai yra jau ketvirtasis Italijos taurės finalas per pastaruosius penkerius metus, tačiau sostinės ekipa dar nei karto netapo šio turnyro nugalėtoja, 2003-aisias, 2005-aisiais ir 2006-aisiais finaluose nusileisdama būtent Milano klubams „Milan” ir „Inter”.

Beje, pastarasis klubas yra laikomas realiausiu pretendentu ir šiemet patekti į turnyro finalą, kadangi pirmosiose pusfinalio rungtynėse rezultatu 3-0 sutriuškino „Sampdoria” ekipą. Jei taip atsitiktų, „Roma” ir „Inter” Italijos taurės finale susitiktų trečius metus iš eilės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.