Oskaro Koršunovo teatras gastroles pradeda naujausiais spektakliais

Ateinančią savaitę Klaipėdoje prasideda Oskaro Koršunovo teatro rengiamas mini festivalis „Ten būti čia”, kurio metu bus parodyti geriausi pasaulinį pripažinimą pelniusio teatro spektakliai. Nuo mažiausio iki didžiausio. Nuo seniausio iki naujausio.

Pirmomis gastrolių dienomis klaipėdiečiai pamatys netradicinio žanro „Grimo operą” ir iš kūrybinio aktorių eksperimento gimusį spektaklį „Kartu”, kurio išvakarėse įvykusią premjerą jau spėjo apipinti skandalai.

Po pirmojo spektaklio „Grimo opera” eskizo pristatymo šiuolaikinės muzikos festivalyje „Gaida” jo vadovas juokavo, kad Lietuvoje atsirado naujas žanras – grimo opera. Originalų kompozitoriaus Antano Kučinsko sumanymą ir poetės bei aktorės Birutės Mar sumanymą scenoje dar pagyvina šaržuotų grimasų vaizdo projekcija.

„Visas mūsų gyvenimas – savotiškos grimo pamokos, kurių su laiku išmokstame, kol galiausiai grimas nuvalomas, lieka tik tuščias grimo kambarys”, – sako B. Mar. Spektaklio personažai ir jų tekstai atkeliavo iš… moteriškų žurnalų. Išpažintys, lyg ir nuoširdūs monologai apie gyvenimą pasirodė esąs pats tikriausias „grimas”. Šiuolaikiškai tariant, – „įvaizdis”.

Tad ir spektaklyje atsirado grimo kambarys, kuriame trys herojai – dainininkas, balerina ir aktorė – pasakoja savo gyvenimo istorijų fragmentus vis kitais gyvenimo tarpsniais, kitose situacijose. Personažų veidai nusikėlė į didžiulį ekraną, o juos įkūniję aktoriai Birutė Mar, Dainius Gavenonis ir Rasa Samuolytė tarsi įgarsina kiną teatre. Jų personažai – tai galimi mūsų įvaizdžiai praeityje r ateityje, tragiški ir juokingi, nes tėra grimasos.

„Grimo operą” žiūrovai pamatys vasario 7 d. Klaipėdos koncertų salėje.

Be kita ko, vasario 8 d. „Žvejų” rūmuose klaipėdiečiai bene pirmieji pamatys premjerą – „Kartu” pagal Daivos Čepauskaitės pjesę „Pupos”. Šiame spektaklyje žiūrovai taps kūrybinės dirbtuvės liudytojais – tai itin retas atvejis teatre, kai publikai atveriama tam tikra to proceso dalis.

Primename, jog vasario pradžioje planuotus spektaklius „Shopping and fucking” bei „Ugnies veidas”, išgarsinusius Oskarą Koršunovą ir pelniusius jam skandalingo režisieriaus vardą, parodysime kovo mėnesio 26 ir 27 dienomis Muzikiniame teatre. Visi bilietai į festivalio „Ten būti čia” renginius platinami spektaklių vietose ir „Tiketa” kasose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.