Vagių grobis – aviliai su bičių šeimomis

Vagių išpuolį patyrė vienas stambiausių Panevėžio rajono bitininkų Gintaras Balžekas, gyvenantis Velžio kaime. Iš Karsakiškio seniūnijoje esančio jo bityno pavogti keturi aviliai, įvertinti keliais tūkstančiais litų. Vagystės aplinkybes tiria Panevėžio rajono policijos pareigūnai.

G.Balžekas pastebėjo vagystę pirmadienio rytą, kai lankė savo bitynus rajone. Jis sakė tikrinęs, ar vėtros neišvartė bitynų. Pamiškėje prie Medžiūnų kaimo, kur buvo 24 aviliai, G.Balžekas sakė pasigedęs keturių avilių su žiemojusiomis bičių šeimomis.

Pasak pono Gintaro, pavogti aviliai buvo nauji ir modernūs. Kiekvienas jų kainavęs po 750 litų. Patirtą nuostolį bitininkas įvertino 3 tūkstančiais litų. Iš vieno avilio per sezoną galima prikopti apie 40-45 kilogramus medaus.

Aviliai iš bitininkystės ūkių pavagiami retai. Tačiau, pasak G.Balžeko, jo bitynai apvagiami jau antrą kartą. Prieš kelerius metus vienas avilys buvo pavogtas iš bityno Vadokliuose.

Ponas Gintaras – vienas stambiausių Panevėžio rajono bitininkų. Velžiečio ūkyje – apie 300 avilių su bičių šeimomis. Jo aviliai išskirstyti 17 vietų visame Panevežio rajone. Tad tenka daug važinėti juos prižiūrint.

G.Balžekas sakė su bitininkyste susijęs nuo mažumės – tęsia šeimos tradicijas. Bites augino jo tėvai ir seneliai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Vagių grobis – aviliai su bičių šeimomis"

  1. dfg

    Dabar vogiama viskas, net ir paprasti menkniekiai. Uzkliuvo mat 👿

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.