Penktoji „Liverpool” pergalė iš eilės

Po trumpos pertraukos toliau tęsiasi Anglijos „Premier” lygos čempionatas. Antradienį įvyko ketverios 25-ojo turo rungtynės. Jose dvi pergales iškovojo šeimininkai, vieną svečiai, o vienerios rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Pagrindinėse vakaro rungtynėse susitiko niekaip į pergalių kelią grįžti negalintys „West Ham” ir praėjusiame ture „Chelsea” įveikę „Liverpool”.

Nuo pirmųjų susitikimo minučių svečiai perėmė iniciatyvą ir užvaldė padėtį aikštėje. Vis tik pasižymėti nepavyko, nes lemiamu momentu sėkmingai sužaisdavo arba šeimininkų gynėjai, arba smūgiai skriejo pro šalį. Kėlinio pabaigoje atkuto ir „West Ham”, surezgę kelias pavojingas atakas. 34 min. po puikaus Marlono Harewoodo prasiveržimo ir smūgio kamuolys pralėkė greta virpsto. 38 min. po Luiso Boa Morte baudos smūgio savo komandą gelbėjo Pepe Reyna, atrėmęs ir pavojingą Yossi Benayouno smūgį prieš pat kėlinio pabaigą.

Antrasis kėlinys „Plaktukams” prasidėjo labai nesėkmingai. Jau 10-ąją sekundę fantastišku tolimu smūgiu savo komandą į priekį išvedė Dirkas Kuytas. Nespėjus šeimininkams atsitokėti, krito antrasis įvartis – po Johno Arne Riise perdavimo iš 10 metrų kamuolį į vartų kampą pasiuntė Peteris Crouchas – 0-2. Netrukus Craigo Bellamy smūgis skriejo visai greta virpsto.

Tačiau „Liverpool” vėliau tarsi sustojo, ir pastebimai sumažino žaidimo spartą. Tuo pasinaudodami „West Ham” pamažu perėmė iniciatyvą, ir ėmė rengti varžovų vartų šturmą. 77 min. vienos greitos atakos metu pasižymėjo „West Ham” naujokas Kepa Blanco, pasirodęs po keitimo ir įmušęs įvartį pirmu lietimu. Paskutinėmis minutėmis „Liverpool” daugiausiai tik atsimušinėjo, tačiau išsaugojo pergalingą rezultatą, iškovojo jau penktąją pergalę iš eilės ir įsitvirtino trečioje vietoje.

Pastarosiose trejose rungtynėse tik pergales šventę „Middlesbrough” svečiuose susitiko su „Portsmouth”. Aikštės šeimininkai siekė tik pergalės ir nuolatos atakavo bei grasino tolimais smūgiais. Rungtynių pradžioje tolimi Pedro Mendeso ir Nwankwo Kanu bandymai buvo kiek netikslūs. 33 min. P.Mendeso baudos smūgį atmušė Bradley Jonesas, o pakartotinu bandymu galva į vartus nepataikė Benjaminas Mwaruwari. Labai panašią ataką „Pompey” surezgė antrojo kėlinio pradžioje, kai po dar vieno tolimo P.Mendeso smūgio patikimai sužaidė B.Jonesas, po akimirkos atrėmęs ir Matthew Tayloro bandymą.

Vis tik didžiąją dalį rungtynių tik atsimušinėję „Middlesbrough” futbolininkai susitikimo pabaigoje vos neišplėšė pergalės. 86 min. Yakubu Aiyegbeni smūgį atlaikė šeimininkų vartininkas Davidas Jamesas, bet pats puolėjas pirmas suskubo prie kamuolio, tačiau smūgiavo pro šalį. Po Stewarto Downingo šūvio 90 min. savo komandą vėl gelbėjo D.Jamesas. Lygiosios 0-0.

Labai svarbią pergalę iškovojo ir nuo iškritimo zonos kiek atsiplėšė „Sheffield Utd”, namuose 2-0 įveikę „Fulham”. Abu įvarčiai krito pirmojo kėlinio viduryje. 24 min. kamuolį praradus V.Montellai pasižymėjo Jonas Steadas, o po penkių minučių įvartį, gavęs perdavimą iš krašto, įmušė Michaelis Tonge. Greitai įgiję pranašumą, šeimininkai vėliau neatidavė iniciatyvos varžovams ir iškovojo pergalę.

Paskutinėse vakaro rungtynėse susitiko „Reading” ir „Wigan”, dar prieš dvejus metus kovoję „Championship” divizione.

Lentelės pabaigoje esantys „Wigan” audringai pradėjo rungtynes ir jau 3 min. išsiveržė į priekį, kai gavęs tolimą tikslų Leightono Baineso perdavimą į vartų kampą tiksliai smūgiavo Emile Heskey.

14 min. „Wigan” naujokas, atvykęs iš „Chesterfield” Calebas Folanas pataikė į skersinį.

Vėliau „Reading” atsigavo. 25 min. galva iš 6 metrų visai šalia vartų mušė Leroy‘us Lita, o 30 min. po jo perdavimo rezultatą išlygino islandas Ivaras Ingimarssonas. 51 min. šeimininkai jau buvo priekyje, kuomet Stepheno Hunto smūgį pataisė Shane‘as Longas.

Likusį laiką abi komandos keitėsi pavojingomis atakomis, kol 88 min. rungtynių likimą išsprendė Leroy‘us Lita. „Reading” puolėjas po Gleno Little‘o perdavimo įmušė savo 11-ąjį įvartį čempionate. Paskutinę minutę svečiai (Denny Landzaatas) dar sušvelnino rezultatą.

Trečiadienį bus žaidžiamos dar penkios turo rungtynės.

Statistika:

„West Ham” 1 – 2 „Liverpool”

46‘ [0 – 1] Dirk Kuyt

53‘ [0 – 2] Peter Crouch

77‘ [1 – 2] Kepa Blanco

„Portsmouth” 0 – 0 „Middlesbrough”

„Sheffield Utd” 2 – 0 „Fulham”

23‘ [1 – 0] Jon Stead

28‘ [2 – 0] Michael Tonge

„Reading” 3 – 2 „Wigan”

3‘ [0 – 1] Emile Heskey

31‘ [1 – 1] Ivar Ingimarsson

51‘ [2 – 1] Shane Long

88‘ [3 – 1] Leroy Lita

90+5‘ [3 – 1] Denny Landzaat

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.