Per LNK „Nuo…iki…” – Margaritos epopėja

Ar iš tiesų lietuviai ima Margaritą? Kodėl ši Venesuelos sala dabar vadinama naująja lietuvių žeme? Į šiuos klausimus nusprendė atsakyti LNK gyvenimo būdo žurnalo „Nuo…iki…” komanda, nuvykusi į šią tolimąją salą, kurią nuo Lietuvos skiria 11 valandų skrydžio.

„Keliaudami aplink Margaritą, sutikome bent dešimt lietuvių. Vienas iš mūsų herojų neslepia, kad keletas lietuvių puoselėja mintį „nupirkti” Margaritą – gausiai investuoti į salos viešbučius, klubus ir gyvenamuosius namus. Margaritoje kotedžą nusipirko Arūnas Valinskas, šalia jo ketina įsikurti žurnalistas Darius Lukoševičius, Margaritoje dažnai gyvena vienas buvusių „Alytaus tekstilės” vadovų. Kalbama, kad lietuviai ketina statyti keturių žvaigždučių viešbutį. Lietuvius žavi fantastiška Margaritos salos gamta ir mažos kainos”, – pasakojo dvi savaites Margaritoje praleidęs Edvardas Žičkus.

„Nuo…iki…” kūrybinė grupė lankėsi ir Žilvino Žvagulio ir Arūno Valinsko naktiniame klube „Labas”. Pasak Edvardo, visi salos taksistai, išgirdę žodį „Labas”, žino, kur prašoma vežti. „Labas” tampa bene populiariausia pasilinksminimo vieta saloje. Čia – saugu, viskas puikiai įrengta, tiesa, brangoka. Kokteilis lietuviškame bare kainuoja septynis litus, alaus bokalas – du. Mūsiškiams pigu, bet salos vietiniams – brangoka”, – pasakojo Edvardas.

Margaritos sala savo pigumu vilioja ir nerūpestingą gyvenimą mėgstančius lietuvius. „Sutikome 22 metų vilnietį Martyną, įsikūrusį netoli salos sostinės Porlamaro. Apartamentus Martynui tėvai nupirko už 60 tūkstančių dolerių. Jis tiesiog be rūpesčių gyvena Margaritoje, kartais šiek tiek padirbėdamas ir vadovaudamasis vietinių mėgstamiausiu posakiu „maniana” – rytoj”, – sakė E. Žičkus.

Iš viso E. Žičkus Margaritoje nufilmavo keturis reportažus „Nuo…iki…” laidoms. Žiūrovai išvys ne tik lietuvišką Margaritos pusę. Laida papasakos apie Margaritoje išpopuliarėjusį plastikos chirurgijos turizmą – amerikiečiams ir europiečiams siūlomas toks kompleksas: dviejų savaičių atostogos ir 2-5 plastikos operacijos. Kainos 4-5 kartus mažesnės nei JAV ir Europoje.

Taip pat „Nuo…iki…” komanda mažu lėktuvėliu skrido iš Margaritos į Venesuelą apžiūrėti Amazonės džiunglių, garsėjančių Fall Angel kriokliais, su vietinių šeima visureigiu leidosi aplink salą nufilmuoti žymiausias Margaritos turistines vietas.

Reportažų ciklas iš Margaritos – nuo vasario 6-osios gyvenimo būdo žurnale „Nuo…iki…” per LNK.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.