Jėgos sportas: jubiliejuje – geriausi sportininkai

Vasario 3 dieną 13 val. Joniškio kultūros rūmuose susirinks daug žymių Lietuvos praeities ir dabartinių sporto žvaigždžių. Visi sportininkai atvyks dėl vienintelės priežasties – prisiminti ir pagerbti 15 metų jubiliejų minėsiančio ištvermingiausio Lietuvos stipruolio konkurso.

1992 metais Joniškio kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjui Leonui Karaliūnui kilo mintis surengti ne stipriausio, bet ištvermingiausio lietuvio varžybas. Jos nuo kitų skyrėsi tuo, kad sportininkai turėjo nešti smėlio maišą (130 kg), grandinę (75 kg) ir sporto salės grindimis tempti 250 kg sveriantį smėlio maišą. Rungtys trukdavo tol, kol atletams pakakdavo jėgų.

„Norėjosi žmonėms surengti šventę ir sukviesti kuo garsesnių atletų. Tai man ir pavyko padaryti”, – sakė varžybų sumanytojas Karaliūnas. Jis per jubiliejų pristatys ir savo išleistą knygą apie stipriausius Lietuvos vyrus.

Joniškyje vykusiose varžybose jėgas yra išmėginę olimpiniai disko metimo čempionai Romas Ubartas ir Virgilijus Alekna, dabartiniai Lietuvos galiūnų rinktinės nariai Vidas Blekaitis, Saulius Brusokas, Vilius Petrauskas ir, žinoma, stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas. Visi jie turėtų atvykti ir į jubiliejų.

„Ten nereikėjo specialaus pasirengimo kaip dabar mūsų varžybose, kur norint pasiekti gerų rezultatų reikia ilgai treniruotis. Joniškyje dalyvaudavo įvairių sporto šakų atstovai ir šiaip tvirti vyrai iš kaimo, – pasakojo Savickas. – Varžybos buvo įdomios tuo, kad bet kas galėjo varžytis su profesionaliais galiūnais.”

Šiose varžybose stipruolis dalyvavo būdamas vos 16 metų. „Tai buvo mano pirmos varžybos, pirmasis išbandymas. Rungtys nebuvo labai sunkios, tad norėjau išbandyti savo jėgas”, – prisiminė Savickas.

Per jubiliejų varžybų nevyks, tačiau organizatoriai pateiks žiūrovams daug staigmenų. Stipriausios pasaulyje barzdos savininkas Antanas Kontrimas ketina kelti dar vieną neįprastą svorį. „Norėjome, kad Antanas keltų meškiuką, kurį žadėjome pasiskolinti iš zoologijos sodo. Tačiau nepavykus šiam sumanymui pradėjome galvoti apie paršiuką, vis dėlto Kiaulės metai. Bet kaip bus, dar pažiūrėsime”, – visų kortų neatskleidė Karaliūnas. Savo neįprastus sugebėjimus joniškiečiams rodys ir Arvydas Mulevičius – plika ranka mėgins įkalti vinį į 14,5 cm medinę lentą. Žiūrovus linksmins ir įvairios muzikos grupės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.