Keičia plėtros kryptis

Koncernui „Achemos grupė” priklausanti Jonavos azoto trąšų ir chemijos produktų gamintoja „Achema naudojanti itin daug nuo šių metų pabrangusių Rusijos gamtinių dujų, sustabdė visus šių metų investicijų projektus, kuriems planavo išleisti apie 150 mln. litų.

„Mes laukiame, kaip dėl pabrangusių dujų keisis trąšų kainos rinkoje. Praėjusią savaitę nutarėme, kad šį pusmetį didelių investicijų nedarysime. Lauksime metų vidurio ir kai matysime, kokia situacija klostosi rinkoje, tuomet priimsime sprendimus, ar toliau investuoti”, -BNS vakar sakė koncerno prezidentas Bronislovas Lubys.

Anot jo, šiemet už 1000 kubinių metrų dujų „Achema” moka apie 210 JAV dolerių, o pernai dujų kaina buvo tik 140 dolerių. Be to, už dujų transportavimą 140 kilometrų ji moka po 8,6 JAV dolerio (už 1000 kubų), kai tuo tarpu Europoje įprasta kaina yra 2,5 dolerio 100 kilometrų.

„Toliau bristi į paskolas mes negalime, tačiau galvoju, kad per 7-9 mėnesius rinka gali išsilyginti”, – teigė B.Lubys.

B.Lubio kontroliuojamas koncernas „Achemos grupė” pardavė dvejus lošimo namus valdančią bendrovę „Casino Planet”.

„Achemos grupė” plečia viešbučių verslą – koncernas rekonstruoja buvusį „Lietuvos” sanatorijos Druskininkuose baseiną, statys naują viešbutį Kaune bei plės jau valdomą viešbutį „Palangos vėtra”.

Į buvusio „Lietuvos” sanatorijos baseino rekonstrukciją, vietoj jo sukuriant vandens pramogų zoną, koncernas ketina investuoti apie 20 mln. litų, BNS pranešė B.Lubys.

Atnaujintose gydyklose įkūrus SPA zoną, bendros investicijos sieks daugiau nei 50 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.