Lengvata – tik vienam būsto kreditui

„Nuo pernai spalio 19 dienos įsigaliojo Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimas, numatantis, kad gyventojų pajamų mokesčių lengvata dėl paimto kredito gyvenamajam būstui gali būti taikoma palūkanoms tik už vieną paimtą kreditą. Būsto kreditą paėmiau iki šio įstatymo pakeitimo, nebuvau sudaręs santuokos. Jei už tą kreditą įsigytą būstą parduočiau iki santuokos sudarymo, grąžinčiau paskolą ir imčiau dar vieną kreditą, tačiau jau kartu su sutuoktine, ar už pastarąjį būtų taikoma gyventojų pajamų mokesčio lengvata?” – klausia „Vakarų ekspreso” skaitytojas Marius.

Pasak Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos atstovų, minimas Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimas nustato, kad gyventojų pajamų mokesčio (GPM) lengvata gali būti taikoma palūkanoms tik už vieną paimtą kreditą (arba jo dalį) vienam gyvenamajam būstui įsigyti arba tik vienam gyvenamajam būstui statyti.

Jeigu gyventojas po pataisos įsigaliojimo paima daugiau kaip vieną būsto kreditą, jis GPM lengvatą gali prisitaikyti tik palūkanoms už pirmąjį paimtą kreditą.

Nepriklausomai nuo visų klausime išdėstytų aplinkybių, jei gyventojas po įstatymo įsigaliojimo turės tik vieną būsto kreditą, jam bus taikoma GPM lengvata. Nesvarbu, kelintas tai būtų būsto kreditas.

Klausimus galite siųsti el. paštu martynas@ve.lt arba adresu M. Mažvydo al. 3, Klaipėda LT-92131. Taip pat galite skambinti telefonu 8 46 411305.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Specialistai konsultuoja su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.