„Žaliajame” ture klydo ir kompiuteris

Praėjusį savaitgalį parodytame „žaliajame” nacionalinės atrankos į „Eurovizijos” dainų konkurso ture būta ne tik dalyvių nusidainavimų ir vedėjų nusikalbėjimų: anot atrankos rengėjų, klaidų pridarė ir kompiuteris, tad, perskaičiavus balsus, pasikeitė viena iš grupių, patekusių į pusfinalį.

Turui pasibaigus, buvo paskelbti keturi geriausieji jo dalyviai, kurie pateko į pusfinalį: atlikėja Mini-Me, grupės „Slapjack”, „Sweetness Theory” bei „Alien Run Amuck”.

Tačiau po jos peržiūrėjus kompiuterinių programų sudarytas balsavimų lenteles, pastebėta šiokių tokių netikslumų. Atranką koordinuojantis Lietuvos televizijos muzikos laidų prodiuseris Jonas Vilimas sakė dieną sugaišęs perskaičiuodamas balsus.

Tai pakeitė nugalėtojų ketvertuką. Nustatyta, kad „Barbė-Q” surinko 393 žiūrovų skambučius bei SMS žinutes, o „Alien Run Amuck” – 290. Tačiau pastarieji gavo daugiau komisijos balsų, ir tai panaikino skirtumą.

Galutinėje turo lentelėje, kurioje sumuojami komisijos ir žiūrovų balai, jaunieji rokeriai, kurių grupės pavadinimas prasideda raide „a”, buvo atsidūrę aukštesnėje pozicijoje, nei merginų duetas iš raidės „b”.

Tačiau, pagal atrankos taisykles, prioritetas teikiamas būtent publikos skirtiems balsams, taigi rengėjams teko atsiprašyti vaikinų ir pasveikinti merginas. J. Vilimas primena, jog komisija turi privilegiją deleguoti dalyvius į tolesnius atrankos turus savo nuožiūra, tad „Alien Run Amuck” dar turi šansą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.