„SOS vaikų kaimo “ augintiniai – masinėse „Kruvino deimanto“ scenose

Kai filmo „Kruvinas deimantas” prodiuseriai kreipėsi į Mozambiko Moterų ir socialinių reikalų ministeriją, kad ji rekomenduotų vaikus, kurie galėtų vaidinti filmo masinėse scenose, jiems buvo pasiūlyta važiuoti į „SOS vaikų kaimus”. Organizacijos „SOS vaikų kaimai” bendruomenė Mozambike garsėja šokiui, muzikai bei teatrinei veiklai gabiais auklėtiniais.
Be abejo, Mozambiko sostinėje Maputu įsikūrusio „SOS vaikų kaimo” globotiniai be galo apsidžiaugė, kad dalį savo vasaros atostogų praleis filmavimo aikštelėje, mažame Marracuene miestelyje. „Žiūrėdavau filmus per televizorių, bet niekada nė nesvajojau, kad galėčiau vaidinti pats! Tai – tarsi stebuklas, kuris tapo tikrove!”, – pasakojo aštuonerių metų Bonamare.
Filmas „Kruvinas deimantas”, kuriame vaidina Leonardo Di Caprio, Jennifer Connelly ir Djimon Hounsou, yra veiksmo trileris, todėl jame neišvengiamai yra ir dramatiškų scenų, tačiau juostos režisierius Edwardas Zwick‘as padarė viską, kad filmavimo metu nebūtų pažeistos vaikų teisės. Nei vienas vaikas nebuvo filmuojamas jokioje žiaurioje, karo scenoje, be to, filmavimo pertraukėlių metu vaikais rūpinosi auklėtojos. Taip pat buvo pasamdytas vaikų psichologas, kuris žaidimų ir neformalių pokalbių metu, stebėjo, ar vaikams ne per sunku dalyvauti filmavime, ar tai jiems nesukelia streso.Vietoj nenustygstantys vaikai vienbalsiai tvirtino, kad jiems tai nepaprastai įdomu – kuris gi nesvajoja tapti žvaigžde!
„SOS vaikų kaimai” – tai privati vaikų globos organizacija, suteikianti ilgalaikę, šeimos modeliu paremtą globą našlaičiams ir be tėvų globos likusiems vaikams. Dabar visame pasaulyje yra daugiau kaip 450 organizacijos „SOS vaikų kaimai” narių 132 šalyse, o juose namų šilumą surado per 60 000 vaikų. Prieš dvylika metų Vilniuje, Ozo gatvėje, įsikūrė šios organizacijos narys – „Vilniaus SOS vaikų kaimas”, kuriame šiuo metu auga 68 vaikai.

Filmas „Kruvinas deimantas”, kuriame kartu su žvaigždėmis vaidina pasaulinės organizacijos „SOS vaikų kaimai” globotiniai, kinuose startuoja sausio 26 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.