Medus ne tik smaguriams

Bitininkai surinkę nemažą originalių receptų, kaip prižiūrėti odą su medumi, pasigaminti karamelinių saldumynų, ledų ar net išvirti sriubą.

Štai norinčioms pasipuikuoti aksomine oda bitininkai siūlo suplakti po šaukštą medaus ir aliejaus su kiaušinio tryniu. Šią vienalytę masę reiktų vatos tamponu užtepti ant veido ir kaklo. Apdžiūvus tepti ir antrą, ir trečią kartą. Po 20-25 minučių veidą nuvalyti vata.

Nesunku pasigaminti ir medaus su šokoladu karamelę. Tereikia 90 g medaus, 50 g sviesto, tris plyteles šokolado, šaukštą cukraus gerai išmaišyti, įpilti šaukštą vandens ir 10 minučių pavirinti. Atvėsinti, supjaustyti, pavyzdžiui, kvadratėliais, pabarstyti smulkintais graikiniais riešutais. Įvynioti į celofaną.

Būtinai paragaukime pieniškos makaronų sriubos su medumi. Į puodą įpilkime 3 stiklines pieno, įdėkime 50 g mėgstamų makaronų, šaukštą medaus, šaukštą sviesto, truputį druskos.

Obuolių sūriui su medumi paruošti reikės 0,5 l medaus, 2 stiklinių trintų obuolių, prieskonių (apelsinų žievelės, gvazdikėlių, imbiero, cinamono, kvapiųjų pipirų). Obuolius reikia nulupti, supjaustyti skiltelėmis, išimti sėklalizdžius, sudėti į molinį puodą, uždengti drėgnu audeklu ir kepti. Paskui pertrinti per tinklelį, pridėti medaus ir virti vis pamaišant. Neužmiršti sudėti prieskonius. Sutirštėjusią masę sudėti į sūrmaišį, paslėgti ir palaikyti porą parų. Laikyti sausoje vietoje.

Kiaušinienę su medumi iškepti labai paprasta: norint paruošti šį patiekalą iš trijų kiaušinių, tereikės šaukštelio medaus ir 20-30 g sviesto ar margarino. Keptuvėje ištirpinkime sviestą ar margariną, įmuškime kiaušinius taip, kad nepasileistų tryniai, o baltymus apliekime pašildytu medumi. Kepama uždengtoje keptuvėje.

Jei netrukus į jūsų namus pasibels šventė, svečius galima pavaišinti neįprastu tortu su medumi „Paukščių pienas”. Šiam tortui pagaminti reikės 2 kiaušinių, 2 šaukštų medaus, stiklinės cukraus, 50 g sviesto, 3 šaukštų grietinės, 500 g miltų, pakelio kepimo miltelių.

Kiaušinius ištrinti su cukrumi, supilti grietinę, išmaišyti. Tuomet ištirpinti sviestą ir jį maišant pakaitinti su medumi. Atvėsinus supilti į kiaušinių ir grietinės masę, suberti miltus, prieš tai juos sumaišius su kepimo milteliais. Paruošti tešlą, iškočioti papločius ir kepti.

Torto kremui paruošti reikės 0,5 l pieno, 2 šaukštų manų kruopų, 2 stiklinių cukraus, 200 g sviesto. Pirmiausiai išvirkime manų košę su pienu ir atvėsinkime. Atskirai ištrinkime sviestą su cukrumi, įtarkuokime citrinos žievelių, viską sumaišykime ir iškeptus papločius pertepkime šiuo kremu.

Atvėsus orams vakare tikrai pravers grogas su medumi. Šiam gėrimui paruošti reikės 2 šaukštų medaus, stiklinės romo, vienos citrinos sulčių, 2 gvazdikėlių, žiupsnelio cinamono. Viską išmaišykite ir įpilkite pagal skonį šilto vandens. Galima patiekti karštą arba atšaldytą.

Burokėlių sultys su medumi – šiuo vitaminingu gėrimu bitininkai pataria pavasarį vaišinti vaikus. Norint paruošti šias sultis, reikia sutarkuoti kelis burokėlius, išspausti jų sultis. Stiklinę burokėlių sulčių sumaišyti su stikline juodųjų serbentų sulčių (galima nusipirkti net ir dabar parduotuvėse) ir, pridėjus du šaukštus medaus, išplakti. Vartoti tuoj pat išplakus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.