Šeimyninė drama peraugo į nusikaltimą

Ankstų sekmadienio rytą Žaliakalnyje įvykęs konfliktas vienam jo dalyvių baigėsi kelione į miesto policijos areštinę, o kitam sužalojimus patyrusiam garbaus amžiaus vyriškiui prireikė skubios medikų pagalbos.

Neblaivus jaunas vyras ketino jėga šturmuoti uošvių būstą ir susigrąžinti ten apsistojusią savo žmoną, tačiau savo užmačias baigė sunkiai sužalodamas sutuoktinės senelį.

Apie incidentą Radistų gatvėje policijai pranešė Kauno medicinos universiteto klinikų medikai. Nukentėjusįjį į ligoninę pristatė greitosios pagalbos medikų brigada.

Paaiškėjo, kad 66-erių metų pacientą keliais plaktuko smūgiais į galvą sužalojo jo anūkės sutuoktinis.

Netrukus į įvykio vietą nuvykę tąkart dirbę Patrulių rinktinės pareigūnai sulaikė niekur nedirbantį 28-erių metų įtariamąjį Aurelijų B. ir pristatė jį į Kauno miesto VPK areštinę.

Sulaikytajam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Sučiuptas vyriškis teisėsaugininkams yra pažįstamas, mat vienąkart jis jau teistas už vagystę. Be to, Aurelijus B. pakliuvęs ir į kriminalinės policijos akiratį aiškinantis vagystes iš butų.

Incidento priešistorė gan paprasta ir gyvenimiška: Aurelijaus B. žmona dėl susiklosčiusių atitinkamų šeimyninių priežasčių išėjo gyventi su vaikeliu pas tėvus. Tuo tarpu jos vyras negalėjo susitaikyti su tokia netektimi ir mėgino šeimą susigrąžinti, šiam tikslui pasitelkdamas netgi šantažą bei agresyvius veiksmus. Būtent tai ir sukėlė šį šeimyninį konfliktą. Teisėsaugininkų duomenimis, Aurelijus B. buvo anksčiau pagrasinęs ateiti ir „padaryti tvarką” uošvių namuose. Be to, pasak incidento liudytojų, aršiai nusiteikęs vyras buvo užsiminęs ir apie savo užmačias išdaužyti namo langus. Tad sekmadienį, padauginęs alkoholinių gėrimų, jis ir pasiryžo įgyvendinti viską, ką žadėjęs.

Kraujo praliejimu pasibaigęs kivirčas tarp dviejų vyriškių kilo apie 6 val. ryte, kai būdamas neblaivus Aurelijus B. atėjo į vieną iš Radistų gatvės namų ir išdaužė jo langą. Savo įtūžį išliejęs įsisiautėjęs chuliganas vėliau policijos pareigūnams mėgino pasiteisinti, esą tokiu būdu atkeršijo žmonai už tai, kad ši, jo šaukiama, neišėjo laukan. Akivaizdu, kad jis buvo iš anksto pasirengęs agresijos atakai, mat ateidamas į uošvių namus kartu atsinešė ir nusikaltimo įrankį – plaktuką.

Netrukus į kiemą išėjo 66-erių metų namo šeimininkas, kuris stvėrė po ranka buvusį pagalį ir tvojo juo nekviestam svečiui per pakaušį. Tuo tarpu pastarasis taip pat nestovėjo vietoje ir užsimojęs kelis kartus smogė garbaus amžiaus savo žmonos seneliui rankose turėtu plaktuku.

Nuo patirtų smūgių Kauno klinikose gydomam sužeistajam medikai diagnozavo kaukolės skliauto sužalojimus. Vyriškio patirta galvos trauma, pasak gydytojų, pavojinga gyvybei.

Dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo Žaliakalnio policijos komisariate pradėtas ikiteiminis tyrimas. Teisėsaugininkai jau dabar konstatuoja, kad nusikaltimas įvykdytas iš chuliganiškų paskatų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.