Apie pareigūnų turtą – internete

Ateityje internete siūloma skelbti aukštų valstybės tarnautojų ir pareigūnų turto deklaracijas bei jų gautų pajamų dydžius ir šaltinius.

Jei šiemet bus pataisyti įstatymai, 2008-aisiais internete jau bus skelbiami šių žmonių 2007 metų turto ir pajamų deklaracijų duomenys.

Dabar viešai – leidinyje „Valstybės žinios” – skelbiamos tik pareigūnų ir vadovų turto deklaracijų duomenys.

Finansų ministerija siūlo Vyriausybei iš esmės pritarti Seimo nario Gintaro Steponavičiaus siūlomoms Gyventojų turto deklaravimo įstatymo pataisoms.

Vyriausybės sprendimas turėtų būti priimtas trečiadienį, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Ministerija iš esmės pritaria, kad internete būtų skelbiamos pareigūnų ir tarnautojų bei jų šeimos narių turto ir metinės pajamų deklaracijos, tačiau, anot jos, būtų problemiška praktiškai įgyvendinti pasiūlymą išplėsti privalomai deklaruojančių turtą ir pajamas asmenų ratą.

„Mums priimtina, kad turto ir pajamų deklaracijų duomenys būtų skelbiami internete, tik svarbu, kad nebūtų keičiamos pačios deklaracijų formos. Be to, tam reikėtų pasiruošti techniškai”, – BNS sakė Finansų ministerijos sekretorė Ingrida Šimonytė.

G.Steponavičius siūlo išplėsti privalomai deklaruojančių turtą ir pajamas asmenų sąrašą, įtraukiant ir vadovaujančias pareigas užimančius asmenis, kurie gauna metines pajamas, didesnes nei 35 vidutiniai mėnesio darbo užmokesčiai ir kurie dirba įstaigose, daugiau nei 20 proc. finansavimo gaunančiose iš valstybės ar savivaldybių biudžetų, arba įmonėse, kurių daugiau nei 50 proc. akcijų priklauso valstybei ar savivaldybei.

Be to, G.Steponavičius siūlo skelbti deklaracijas pareigūnų, kurie aukštas pareigas užėmė ne tik metų, už kuriuos deklaruojamas turtas ir pajamos, pabaigoje, bet ir bet kurį tų metų laikotarpį.

Deklaracijų duomenis Seimo narys siūlo skelbti tik internete.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.