Vilniuje pasieniečiai sulaikė stambų piratinių plokštelių krovinį

Vilniaus rinktinės pasieniečiai sostinėje sulaikė didelį kiekį piratinių skaitmeninių ir kompaktinių vaizdo plokštelių, automobilį, kuriame buvo įrengta slėptuvė kontrabandai gabenti, ir tris asmenis. Tarp sulaikytųjų yra ir, įtariama, kontrabandos gabenimą organizavusi vilnietė.

Turėdami informacijos šeštadienį vakare lengvąjį automobilį „Citroen Xantia” Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai užklupo stovintį viename Vilniaus pakraštyje esančiame gyvenamųjų namų masyve.

Apžiūrėję automobilį pasieniečiai pastebėjo, kad nuimtas automobilio galinis bamperis ir matosi atidengtos dugne įrengtų slėptuvių dangos. Automobilio bagažinėje buvo sudėti keli paketai, apvynioti lipnia juosta, su kompaktinėmis plokštelėmis.

Kieme VSAT pareigūnai sulaikė du vyriškius – dvidešimtmetį Šalčininkų rajono gyventoją ir 39 –erių vilnietį. Šie asmenys jau buvo pradėję iš atidengtos slėptuvės traukti lipnia juosta apvyniotus standžius paketus su kompaktinėmis plokštelėmis.

Nustatyta, kad po „Citroen” dugnu buvo įrengta papildoma metalinė suvirtinta talpa, o jos angos uždengiamos gamykliniu buferiu.

Iš viso pareigūnai rado 3 tūkstančius 60 skaitmeninių, beveik septynis šimtus kompaktinių plokštelių bei 50 poligrafinių plokštelių įdėklų. Visos duomenų laikmenos buvo su įrašytais įvairaus žanro vaizdo filmais bei muzikos kūriniais.

Nustatyta, kad minėtas automobilis šeštadienį į Lietuvą įvažiavo per Lavoriškių pasienio kontrolės punktą.

Tą patį vakarą savo namuose Vilniuje buvo sulaikyta 33 metų moteris, kuri, įtariama, organizavo neteisėtą vaizdo laikmenų gabenimą per valstybės sieną. Jos namuose VSAT pareigūnai taip pat rado apie šimtą kompaktinių plokštelių bei poligrafijos būdu atspausdintų viršelių.

Kontrabandinės prekės ir automobilis saugomi VSAT Vilniaus rinktinėje. Visi trys sulaikytieji uždaryti į areštinę.

Dėl neteisėto kūrinių atgaminimo, gabenimo ir laikymo bei kontrabandos VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminius tyrimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.