„Visą gyvenimą norėjau atsiskleisti kaip vokalistas”

Vilius Tarasovas polinkį į meną sakosi paveldėjęs ne iš tėvų: jo mama – finansininkė, tėvas – darbininkas. Tiesa, Viliaus dėdė, mamos brolis, – dainininkas Obuolys (Alvydas Lukoševičius). Tačiau muzikuoti jį paskatinęs senelis. „Buvau gal šešerių, kai jis man padovanojo knygą apie Paganinį. Perskaitęs užsidegiau noru tapti muzikantu.”

Muzikantas-sportininkas

Penkerius metus muzikos mokykloje Vilius mokėsi groti smuiku. Du kartus tapo „Dainų dainelės” laureatu. Mokėsi S. Šimkaus konservatorijoje. Ir svajojo apie sportininko karjerą.

Turbūt paauglystėje ne tik nuobodžius etiudus smuiku čirpinai? Sprendžiant iš fizinės formos, mėgsti sportuoti.

Taip, taip… Sportavau. Žaidžiau krepšinį. Lankiau sporto mokyklą ir mokiausi groti saksofonu S. Šimkaus konservatorijoje vienu metu. Bet baigdamas šias mokyklas maniau, kad toliau nestudijuosiu muzikos, nes labai norėjau žaisti krepšį. Beje, su manim treniravosi tokia tada kylanti krepšinio žvaigždė kaip A. Macijauskas. Bet vėliau patyriau menisko traumą ir metus laiko treniravausi pusiau šleiva koja. Priėmiau tai kaip ženklą iš aukščiau. Kad nėr ko man čia su tuo krepšiniu blaškytis.

„O, mergička…”

Baigęs S. Šimkaus konservatoriją, Vilius įstojo į Klaipėdos universitetą studijuoti saksofono specialybės ir įgijo džiazo muzikanto diplomą. „Prisimenu, prieš stojant mano solfedžio mokytoja mane atkalbinėjo: „Neik tu į tą šou verslą… Sugadins tave merginos…”

Bet neįtikino.

Ne. Norėjau muzikuoti, ir viskas. Draugai paliudytų, jog į mano namus prisibelsti būdavo nepaprastai sunku, nes aš beveik visada garsiai pasileidęs muziką dainuodavau.

(Viliaus, kaip vokalisto, karjera prasidėjo prieš 11 metų. D. Zvonkus, su kuriuo kartu mokėsi ir muzikos mokykloje, ir konservatorijoje, pasiūlė jam padainuoti vieną dainą. Zvonkui patiko. – Aut. past.)

Kaip tik tuomet iš tuometinės „Avarijos” išėjo vienas narys ir Deivydas mane pasikvietė. Na, o su mano atėjimu „Avarija” pasipildė dar viena raide ir virto „Bavarija”. Man atėjus pasikeitė ir grupės muzikavimo stilius, nes jie ten traukdavo tokias kvailas dainas, pavyzdžiui: „O mergička, mergička, pabūk su manim”, – dainuoja. – Aš tokių dainų nenorėjau dainuoti…

O ką atsakytum tiems, kurie sako, neva „Bavarija” dabar kuria tik tam, kad parduotų?

Be abejo, leidėjai mūsų kūrybai daro poveikį. Juk tai ir verslas, ne tik muzika. Jie prašo „hitų”, ir mes juos kuriame. Bet tiems, kurie mano, kad mes pasidarėme tik siekiantys pelno, komerciški ir visiškai nieko įdomaus nesukuriame, galiu pasakyti, kad per radiją jie girdi tik prodiuserių parinktas dainas, „hitus”. Jie nusprendžia, kokia daina turi skambėti. O albumuose yra kitokių. Bet aš nesiginu: mes norime užsidirbti, turime gi kažką valgyti. Tokios taisyklės.

Iš buvusių penkių grupės narių šiandien liko tik trys.

Derikas išėjo, nes negalėjo suderinti koncertinės veiklos ir darbo uoste. Iš pradžių jis labai džiaugėsi lengvai uždirbamais pinigais, o vėliau, kai pasitaikydavo keturi penki koncertai per savaitę, tiesiog nepatempė. Na, o Jonas buvo gana keistas. Kartą tiesiog neatėjo į koncertą, ir tiek. Išsiskyrėme su juo negražiai.

Kodėl nedalyvavote atrankoje į „Euroviziją”?

Pirmiausiai – neturime geros dainos, kuria tikėtumėme šimtu procentų.

Išsisėmėte? Pavargote?

Gal ir pavargome… – susimąsto.

Ruošiasi atsiskleisti

„Šiuo metu gyvenu būsimuoju soliniu albumu, kuris turėtų pasirodyti kovo mėnesį. Trylika dainų yra jau įrašytos, trūksta dar dviejų, ir bus viskas. Tai bus visai kitokio stiliaus muzika”, – sako Vilius.

Kuo ji skirsis?

Visą gyvenimą norėjau dainuoti ritminį bliuzą, soul’ą ir atsiskleisti kaip vokalistas. Išleisti solinį albumą leidėjai mane įkalbinėjo jau kokius aštuonerius metus. Manau, atėjo laikas.

Kas sukūrė dainas?

Dvi dainas pats parašiau, visas kitas – mano sielos brolis Mindaugas Lapinskas. Jis, kaip ir aš, dievina Brian’o Mcknight’o atliekamą ritminį bliuzą, žavisi „Boys II Men” kūriniais. Aš iš jų mokiausi dainuoti, užaugau su ta muzika.

Kaip į Tavo solavimą reaguoja kiti „bavarai”?

Na… – nutęsia. – Širdžiai neįsakysi.

Pyksta?

Tikrai ne. Aš ir Zvonkui, ir Liesiui esu sakęs: jei tik norėsit, – galim metus pailsėti. Paskui vėl dainuoti. Aš čia nematau problemų. Kodėl, pavyzdžiui, Erika Jenings, dainuodama „Skampuose”, gali išleisti solinį albumą?

Apie Zvonkę nemeluoja

Zvonkus „Bavarijai” kuria dainas, esate draugai. Kodėl Tu apie jo žmoną nelabai gražiai kalbi?

Ji yra šou žmogus. Natalija moka tai daryti. Ir valio. Ji yra įdomi mūsų Lietuvėlei… Bet ji ne dainininkė. Aš tai sakau kaip muzikantas. Man tie jos kailiukai nedaro įspūdžio. Tačiau tai mano nuomonė. Yra daug mergaičių ir berniukų, kuriems ji patinka. Gal aš ir tiesmukas, bet negaliu meluoti.

Svajonių jaunikis

27 metų atlikėjas sako, jog tuoktis planavo dar studijuodamas. Išrinktoji buvo jo bendramokslė Ieva. Tačiau po devynerių metų draugystės pora išsiskyrė. „Toks gyvenimas… Iš pradžių nebuvo lengva. Juk gyvenome kartu. Pykomės. Liko nuoskaudų, bet dabar esame draugai, sportuojame viename klube. Kartais jai padedu, jei ko paprašo…”

Su Živile turbūt irgi likote draugai?

Na, mes prieš pat Naujuosius metus išsiskyrėme.

Kiek žinau, ilgai draugavote.

Trejus metus. Gyvenome kartu.

Bet…

… atsirado kita. Živilė, linkėdama man laimės, mane tiesiog paleido.

Vilius + …

Mums kalbantis Viliaus namuose, ant šaldytuvo švietė širdutės formos magnetukas su užrašu „Živilė+Vilius”.

Ar Violetos Riaubiškytės ta širdutė netrikdo?

Ne. Violeta yra labai protingas žmogus. Ji supranta, kad to laiko nepakeisi. Mano kompiuteryje pilna Živilės nuotraukų.

Tavo nauji jausmai turbūt Tau buvo netikėti.

Aš visada žavėjausi Violeta. Kaip dainininke ir kaip moterimi. Mes kartu koncertuodavome, pasiskambindavome. Taip susiklostė. Bet aš nenusiteikęs kalbėti apie apatinį trikotažą.

Sakei, kad ji pas Tave gyvena, kai atvažiuoja į Klaipėdą. O Tu pas ją – kai būni Vilniuje. Gal ketinate gyventi kartu visą laiką?

Violetai du kartus teko išsiskirti, todėl aš neskubu.

Nenoriu užgauti Tavo jausmų, bet knieti paklausti. Štai užsienio žvaigždės dažnai praktikuoja tokį savo vardo garsinimo būdą – užmezga netikėtus meilės romanus… Na, tokie reklamos triukai. Gal ir Tau V. Riaubiškytė padeda reklamuoti būsimą solinį albumą?

Tikrai ne. Aš jau vienuolika metų scenoje, o ji Lietuvoje tik antrą albumą ką tik išleido… Nesijaučiu už ją mažiau populiarus.

Na, žmonių fantazijoms ribų nėra. Kad išvertum apkalbas, turi turėti geležinius nervus. Juo labiau kad Violeta už Tave vyresnė, turi dukrą…

O taip… Visokių kalbų sklando… Ji vyresnė tik ketveriais metais, bet daug kas mane kvailina, esą ji man netinka.

Kaip jautiesi tai girdėdamas?

Nekreipiu dėmesio. Svarbu, kad mes turime bendrų interesų, kad mums gera kartu.

Ir paskutinis klausimas, lengvas. Koks Tavo moters idealas?

Man patinka aukštos lieknos brunetės.

Bet visos trys Tavo merginos – neaukštos šviesiaplaukės.

Matyt, toks mano likimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.