Klaipėda trumpam taps krepšinio sostine

Vasario pradžioje uostamiestyje spręsis kone svarbiausi šių metų šalies krepšinio reikalai – Klaipėdos „Neptūno” salėje vyks kovos dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės, federacijos vykdomojo komiteto posėdyje paaiškės rinktinių sudėtys, spręsis buvusio Klaipėdos „Neptūno” žaidėjo likimas.

Vakar Klaipėdoje lankęsis LKF prezidentas Vladas Garastas susitiko su meru Rimantu Taraškevičiumi, kuriam patvirtino, jog vasario 6-7 dienomis vyks LKF taurės finalo ketverto varžybos.

„Kai kas dėl tokio sprendimo prieštaravo, tačiau Klaipėdai mes jau nuo seno tarsi jaučiamės skolingi, bet to, jūs nemažai padėsite organizuojant varžybas, todėl savo nuomonės nekeitėme”, – uostamiesčio galvai sakė V. Garastas.

Vasario 6 dieną dėl patekimo į taurės finalą tarpusavyje varžysis Vilniaus „Lietuvos ryto” ir Kėdainių „Nevėžio” bei Kauno „Žalgirio” ir Šiaulių „Šiaulių” krepšininkų, o vasario 7 dieną porų nugalėtojai susikaus dėl pagrindinio turnyro prizo – įspūdingos taurės.

Kamuolio, skrodžiančio krepšinio lanką ir tinklelį, formos, 8 kg sveriančios kaulinio porcialiano, aukso bei paladžio detalėmis inkrustruotos taurės vertė – 22 tūkst. litų. Tokį brangų prizą nutarta gaminti 75-metų krepšinio jubiliejaus Lietuvoje proga.

Finalo ketverto varžybos Klaipėdoje LKF iš viso atsieis 70 tūkst. litų.

Vasario 7 dieną Klaipėdoje, LKF vykdomojo komiteto posėdžio metu paaiškės Lietuvos vyrų bei moterų krepšinio rinktinių trenerių štabų bei žaidėjų sudėtys. Spręsis ir Kėdainių „Nevėžio” žaidėjo, anksčiau 6 sezonus Klaipėdos „Neptūnui” atstovavusio Audriaus Mineikio likimas. Krepšininkui gresia dviejų metų diskvalifikacija už tai, kad jo organizme sausio pradžioje rasta neleistinų preparatų. Tačiau federacijos vadovas vakar sakė A. Mineikio nesmerkiąs ir jį palaikąs.

„Netikiu, kad jis specialiai vartojo kažkokius stimuliantus. Krepšinis – ne ta sporto šaka – juk jeigu žaidėjas pavargsta, jis gali sėstis ant suolelio ir pailsėti”, – sakė V. Garastas.

Posėdžio metu taip pat bus praplėstos LKF darbuotojų gretos – prieš Naujuosius likvidavus rinktinės rėmimo fondą, jo funkcijas nutarta patikėti federacijai.

Nesulaukęs federacijos vadovo klausimo R. Taraškevičius pirmasis užsiminė ir apie naująją areną Klaipėdoje – esą 2009-aisiais ji bus pastatyta. Susitikime dalyvavusi Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė patikino, kad kovo mėnesį jau bus paskelbtas konkursas įmonei, kuri projektuos areną, parinkti.

V. Garastas patikino, kad padėties dėl naujosios arenos nedramatizuoja.

„Laiko dar yra. Štai Ispanijos mieste Palma de Maljorkoje, kuriame šį rudenį Lietuvos rinktinė žais 2007-ųjų Europos krepšinio čempionato grupės rungtynes, šiuo metu salės statybos dar nebaigtos. Jeigu nerimaučiau dėl naujų arenų Lietuvoje statybų, tai tik dėl Kauno”, – sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.