Politikams nepavyko pamaloninti rinkėjų

Kauno miesto taryba vakar atidėjo sprendimą dėl nuolaidų troleibusų ir autobusų keleiviams, nes tai biudžetui papildomai kainuotų apie 10 milijonų litų

Miesto politikai po audringų diskusijų vakar nesiryžo pritarti liberalcentristo Kęstučio Mikėno pasiūlymui taikyti didesnes nuolaidas visuomeniniu transportu važinėjantiems pensininkams ir nėščioms moterims. Ši politiko prieš rinkimus iškelta iniciatyva Kauno biudžetui galėjo kainuoti apie 10 milijonų litų. Tuo tarpu jau dabar bendrovėms „Kauno autobusai” ir „Autrolis” nerandama iš kur skirti dar 6 milijonų litų.

Sprendimo projekte numatyta, kad autobusų ir troleibusų bilietus su 40 procentų nuolaida galėtų įsigyti žmonės, sulaukę senatvės pensijos amžiaus, su 70 procentų nuolaida – nuo 75-erių metų. Taip pat siūlyta, kad nemokamai viešuoju transportu galėtų važinėti nėščios moterys ir vaikus iki vienų metų auginantys tėvai.

„Dabar mes sprendžiame, padėsime ar nepadėsime kauniečiams. Turime atsižvelgti į mažas pajamas gaunančius kauniečius”, – rinkimus primenančią prakalbą miesto Tarybos nariams vakar išrėžė K.Mikėnas.

Paklaustas, kaip būtų kompensuojami transporto įmonių patiriami nuostoliai, K.Mikėnas nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

„Reikės ir rasime neišnaudotų rezervų. Kai bus pateiktas biudžeto projektas, galėsime atsisakyti abejotinų projektų. Vidinių rezervų galėtų paieškoti ir pačios transporto įmonės”, – teigė miesto Tarybos narys. Jo teiginius paneigė partijos kolega, bendrovės „Autrolis” generalinis direktorius Algirdas Krivickas, teigdamas, kad įmonė pati nepajėgi taikyti tokių nuolaidų.

„Jau dabar biudžeto projekte subsidijoms ir kompensacijoms išmokėti trūksta 6 milijonų litų. Pridėjus dar 10 milijonų, kiltų didelių problemų. Reikia nepamiršti, kad tiek „Kauno autobusai”, tiek „Autrolis” įsigijo naujų transporto priemonių ir reikia mokėti paskolas”, – teigė Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Rimantas Mikaitis.

Vieša paslaptis, kad kitos kadencijos miesto Tarybai greičiausiai teks didinti visuomeninio transporto bilietų kainas, tačiau apie tai prieš rinkimus politikai nekalba.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.