Filmas „Karalienė” ir Helen Mirren karaliauja tarp apdovanojimų ir

Vasario 25 dieną įvyksiančiuose Oskarų apdovanojimuose, filmas „Karalienė” kartu su pagrindine aktore Helen Mirren yra pasiryžęs nuversti kalnus ir gauti net šešias visų trokštamas statulėles. Sausio 23 dieną buvo paskelbti visi nominantai auksinėms Oskaro statulėlėms gauti.

Filmas „Karalienė” buvo įvardintas kaip pagrindinis pretendentas gauti apdovanojimus kaip geriausias metų filmas, už geriausią scenarijų, geriausius kostiumus ir geriausią muzikinį takelį. Filmo režisierius Stephenas Frearsas varžysis geriausio metų režisieriaus kategorijoje, o aktorė Helen Mirren -geriausios aktorės nominacijoje.

Tuo metu, kai buvo skelbiamos nominacijos, aktorė dalyvavo viename pokalbių šou ir apie savo kandidatūrą sužinojo trumpos pertraukėlės metu. „Aš maniau, kad man paskambins ir praneš, kad deja manęs neįtraukė tarp kandidatų. Tačiau tuomet visai netyčiomis išgirdau pranešimą apie nominaciją per tiesioginį televizijos eterį. Iki to momento stengiausi išlikti šaltakraujiška, tačiau viduje pradėjo šėlti audra. Labai malonu girdėti, jog filmas „Karalienė” sulaukė tokio didžiulio įvertinimo”,- taip aktorė apibudino savo būseną nominacijų paskelbimo akimirką.
Tačiau vienas, bet artimiausias aktorei žmogus tą akimirką ne tik, kad nebuvo kartu su ja, bet dar ir pramiegojo nominacijų paskelbimo akimirką.

„Savo skambučiu savo vyrą prikėliau iš miegų. Jis buvo besupykstantis, kad taip anksti jį žadinu. Bet tuomet aš jam priminiau, kokia šiandien diena… Miegai išsilakstė akimirksniu”.
Filmas „Karalienė” be oskarų nominacijų, šiais metais jau gavo tokius apdovanojimus kaip Auksinius Gaublius už geriausią scenarijų, o Helen Mirren buvo pripažinta geriausia aktore. Taip pat aktorė buvo pripažinta geriausia Venecijos kino filmų festivalyje, Toronto filmų kritikų asociacijos įsteigtuose apdovanojimuose bei daugelyje kitų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.