„Naktis muziejuje” liko populiariausia antrą savaitę

Komedija su Benu Stilleriu liko populiariausiu filmu Lietuvoje antrą savaitę iš eilės, nors jai iššūkį bandė mesti net trys nauji filmai. Visiems jiems teko išsirikiuoti 2-4 vietose.

„Naktis muziejuje” per antrąjį demonstravimo savaitgalį Lietuvos kino teatruose uždirbo 84,8 tūkst. litų ir liko pirmoje pelingiausių juostų sąrašo vietoje. Iš viso per 10 demonstravimo dienų mūsų šalyje filmą pamatė 24 tūkst. žiūrovų, kurie sunešė 273 tūkst. litų.

Populiariausiu premjeriniu filmu praėjusį savaitgalį tapo Rusijoje susukta komedija „Žara”, kuri uždirbo 64,6 tūkst. litų ir debiutavo antroje pelningiausių juostų sąrašo vietoje. Stebėtina yra tai, jog „Žara” startavo su lygiai tokiu pačiu finansiniu rezultatu kaip ir tos pačios kūrėjų komandos 2005-ųjų rudenį susukta karinė juosta „9-oji kuopa”.

Trečiojoje ir ketvirtojoje vietose praėjusį savaitgalį debiutavo du „arthouse” filmai. Iš jų geriau sekėsi Meksikoje susuktai fantazijai „Pano labirintai”, kuriai pavyko uždirbti 36,4 tūkst. litų. Pirmadienį paskelbus pretendentus į šių metų „Oskarų” apdovanojimus paaiškėjo, jog šis filmas pretenduoja pelnyti prestižinį įvertinimą kaip geriausias ne JAV sukurtas filmas.

Šių metų Venecijos kino festivalį atidariusi Briano DePalma juosta „Juodoji orchidėja” Lietuvos kino teatruose debiutavo su 29,2 tūkst. litų pajamomis ir užsiėmė ketvirtąją vietą.

Du į rimtąją kino auditoriją pretenduojantis filmai praėjusį savaitgalį ne tik rungėsi tarpusavyje, bet ir iš trečiosios į septintąją nubloškė kitą prestižinių festivalių dalyvių, Sofios Coppolos filmą „Marija Antuanetė”. Šios juostos pajamos antrąjį rodymo savaitgalį smuko 55 proc. – iki 19,8 tūkst. litų.

Pastebėtina tai, jog praėjusį savaitgalį net 12 filmų Lietuvos kino teatruose uždirbo daugiau nei 10 tūkst. litų – pirmą kartą istorijoje pasiektas toks rezultatas rodo, jog žiūrovai renkasi iš daugybės filmų – rinką į viršų tempia ne tik komerciškai stipriausi pavieniai filmai.

Ateinantį savaitgalį Lietuvoje prasidės tradicinė prancūzų kino retrospektyva „Žiemos ekranai”, o komerciniame repertuare pasirodys net 4 nauji filmai. Prancūzų tema pratęs eksperimentinė juosta „Myliu tave, Paryžiau” – šiame projekte dirbo daugiau nei 20 garsių režisierių ir vaidino daugybė žvaigždžių, kurie kūrė miniatūras apie meilės miestą.

Populiariausia premjera turėtų tapti naujas „Anglo ligonio” režisieriaus Anthony Minghella darbas „Įsibrovimas”. Šioje romantinėje dramoje vaidmenis sukūrė Jude Law, Juliette Binoche, Robin Wright Penn ir kiti.

Ne mažiau intriguojanti premjera – dramatiškas nuotykių trileris „Kruvinasis deimantas”. Už vaidmenis šioje juostoje Leonardo DiCaprio nominuotas „Oskarui” už geriausią vyro vaidmenį, o Djimonas Hounsou – už geriausią antraplanį vaidmenį. Pats filmas nominuotas prestižiniam Kino Akademijos apdovanojimui už geriausią montažą ir garso efektus.

Ketvirtoji sausio 26 dienos premjera – komedija su Robinu Williamsu „Didžiausias metų nesusipratimas”, pasakojanti apie komiko bandymą tapti JAV prezidentu.

Pelningiausių praėjusio savaitgalio filmų sąrašą rasite čia – http://www.kinas.info/?boxoffice=2007-03
Apžvalgą parengė Simonas Bartkus, www.kinas.info, simonas@kinas.info

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.