JAV ketinama uždrausti radijo ir vaizdo transliacijų įrašinėjimą

Amerikos senatui buvo pateiktas naujas įstatymo projektas, kurį patvirtinus, palydoviniai, kabeliniai ir interneto transliuotojai turės numatyti priemones, trukdančias kopijuoti ir vėliau atkurti transliacijos įrašą.

Šis įstatymo projektas jau buvo teiktas anksčiau, 2006 metų pavasarį, tačiau buvo labai kritikuojamas žmogaus teisių gynėjų ir nebuvo priimtas. Tačiau, autorinių teisių išsaugojimu suinteresuotų kompanijų ir žmonių tai nesustabdė, ir praėjusį ketvirtadienį aktas vėl bus pateiktas peržiūrėti.

Šiuolaikinės radijo ir vaizdo transliacijų paslaugos teikia kur kas daugiau galimybių, nei įprastos radijo stotys. Vartotojai dabar gali ne tik klausytis muzikos, bet ir rinkti personalizuotas muzikinių kūrinių kolekcijas, įrašinėti atskiras bylas ir jomis keistis internete – o taip nėra paisoma autorinių teisių savininkų interesų.

Jeigu naujasis įstatymas būtų priimtas, klausytojai galėtų įrašinėti tik tam tikrų laidų transliacijas ir tik iš anksto nustatytu laiku. Taip pat savo nuožiūra nebus galima įsirašinėti ir kopijuoti dainų. Be viso to, įstatymas numato ir techninių apsaugos nuo kopijavimo priemonių diegimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.