Jonas iš „Dangaus: „Lietuvos istorijos nevalia ištrinti iš atminties”

Liaudies dainų globėja Veronika Povilionienė ne tik virpina širdis liaudiškomis dainomis, bet ir randa laiko švietėjiškai veiklai. Šiuo metu rengiamas projektas jaunimui rezistencijos tema, prie kurios prisijungs tokie dainininkai kaip Jonas, Rasa bei Svaras.
Atlikėjas Jonas džiaugiasi turintis garbės dalyvauti tokiame projekte. „Kai su Rasa išleidome pop folk albumą „Saulala raudona”, tekdavo dažnai koncertuoti su Veronika, kartu dalyvaudavome folkloro renginiuose. „Tokios edukacinės akcijos yra tikrai reikalingos. Rezistencinio pobūdžio dainos – tai istorijos atminimas, kurio neištrinsi iš atminties „, – pasakojo neseniai savo solinį albumą „Savas. Nesvetimas” išleidęs atlikėjas Jonas. Buvo kaip buvo, ir būtų neetiška tautos ir valstybės atžvilgiu tai pamiršti. Ar sudomins tai jaunimą? Viskas priklauso nuo pateikimo, aranžuotės, motyvacijos. Didelės įtakos turi žmonės, dalyvaujantys šiame projekte. Asmeniškai man dalyvauti labai įdomu – visada tikiu tuo, ką darau ir tai, kas man prie širdies.”
Projektas sudarytas iš knygelės su mokinių piešiniais ir rašinėliais, bei muzikinio 15 – 20 dainų kompaktinio disko, kuriame dainas atliks Jonas, Rasa, Svaras, V.Povilionienė. Planuojamas knygelės / kompakto tiražas apie 4 tūkstančiai vienetų. Knygelė nebus pardavinėjama – tai labdara mokykloms. Projekto idėja – padovanoti kiekviena mokyklai bent po vieną tokią knygelę.
Kaip teigia projekto globėja V.Povilionienė -„Tiesiog norisi sukurti rezistencijos tema tokį edukacinį projektą, kad dainos būtų klausomos jaunimo. Ar tai įmanoma? Viskas įmanoma, reikia tik atrasti formą.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.