A.Makejevas nebijo šokiruoti

Prieštaringai vertinamas Lietuvos atlikėjas Aleksandras Makejevas nuolat klausytojus stebina išskirtiniais dainų tekstais.

Šešis solinius muzikos albumus išleidęs 29-erių dainininkas aštriai apdainuoja temas apie kriminalus, mirtis, karus, seksą ar net narkotikus.

„Muzika – visas mano gyvenimas, o geriausia gerbėjų dovana – nuoširdus ačiū po koncerto”, – teigė muzikiniame pasaulyje jau 15 metų gyvenantis A.Makejevas.

Suvaidino seriale

„Dainų tekstus kuriu nuo 15 metų. Tiesiog dainos gimsta iš įvairių gyvenimo situacijų. Dažnai perteikiu ir savo patirtį, apdainuoju pažįstamus ir draugus, jų gyvenimo situacijas”, – atskleidė muzikantas.

Tačiau A.Makejevas, sukūręs ir sudainavęs naujojo lietuviško serialo „Nekviesta meilė” vinjetę, visuomenei atskleidė ir kitą – lyriškąją, švelniąją ar net romantiškąją – savo kūrybos pusę.

„Dainuoju ir apie šiltus jausmus, draugystę ar net gėlytes. Man tai nėra svetima”, – teigė pašnekovas.

Be to, muzikantui šiame seriale teko atlikti trumpą vaidmenį – įsikūnyti į muzikos prodiuserį.

Pristatė kaip tremtinį

Atlikėjas prisipažino, kad koncertinių turų metu tenka susidurti ne tik su linksmomis ir juokingomis, bet ir su ne itin maloniomis situacijomis.

„Prieš praėjusias Kalėdas teko Airijoje koncertuoti lietuvių bendruomenei. Be nuotykių neapsieita – namo teko grįžti tuščiomis rankomis. Oro uoste pasimetė mano krepšys, kuriame liko visos artimiesiems pirktos dovanėlės ir net žvejybiniai akiniai, – pasakojo šou verslo pasaulyje „tėveliu” vadinamas muzikantas. – Bet labiausiai gaila ilgai ieškotų mėgstamos grupės „Vepogues” įrašų, kurių net nespėjau perklausyti.”

A.Makejevas prisiminė ir itin komišką nutikimą, kai prieš šešerius metus laidoje „Duokim garo” jį pristatė kaip tremtinį, išmokusį lietuviškai ir pradėjusį dainuoti.

„Buvo labai juokinga aiškinti visiems, kiek man iš tikrųjų metų”, – neslėpdamas geros nuotaikos teigė jis.

„Dar vienas atsitikimas – paskambino man Stakėnas ir pakvietė į bardų festivalį „Akacijų alėja”. Matyt, taip pat nesusigaudė, kiek man metų, nes priskyrė prie savo bendraamžių”.

Dainavo grupėse

– Papasakok apie savo muzikinio kelio pradžią. Žinau, kad iki solinės karjeros buvai įkūręs kelias grupes?

– Muzikinio kelio pradžia – 1991 metai. Tuomet parašiau pirmąją dainą ir įkūriau grupę „Moraliniai valkatos”. Po to įkūriau grupę LSD. Su šiomis grupėmis dalyvavome įvairiuose pankroko festivaliuose. Taip pat bosu grojau grupėje „Marihuana”, dainavau grupėje „Mechaninis apelsinas”, vėliau teko būti grupės N-14 nariu. Teko koncertuoti ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje. Tada nusprendžiau pradėti solinę karjerą.

– Įdomu, kaip Tavo galvoje atsirado idėja sukurti dainos žodžius: „Uždaryk mane, tėveli, pirtyje ir neišleisk, kol neišprotėsiu”?

– Daina „Tėvelis” buvo parašyta 1992 metais, ir tai buvo tuometinės lietuviškos popmuzikos parodija.

– Teko girdėti, kad kolekcionuoji įtakingiausių Lietuvos žmonių asmeninius mobiliųjų telefonų numerius. Kam Tau jie? Kur juos žadi panaudoti?

– Tai buvo daugiau reklaminis triukas, bet jų turiu surinkęs pakankamai. Ir naudoju asmeniniams tikslams.

Vaizdo klipas – per valandą

– Prieš kelias savaites vykusiose „Tango TV” „Metų vaizdo” rinkimuose kūrinio „Aš tavo” vaizdo klipas buvo pripažintas prasčiausiu, t.y. gavai „Be vaizdo” nominaciją. Kaip pats tai vertini?

– Tai pirmas apdovanojimas, kurį gavau – esu be galo dėkingas. O šiaip šis klipas buvo pokštas ir tarsi parodija, nes buvo nufilmuotas per valandą.

– Kaip manai, kokia apskritai Lietuvoje vaizdo klipų situacija?

– Kartkartėmis atsiranda gerų klipų, bet jiems Lietuvos rinka per maža – paprasčiausiai neatsiperka.

– Dar kokia veikla be muzikos užsiimi?

– Žvejoju, domiuosi literatūra ir tinginiauju, nes esu didelis tinginys.

– Muzika pagrindinis pragyvenimo šaltinis? Ar įmanoma vien iš muzikos pragyventi?

– Taip, pagrindinis… O pragyventi įmanoma. Ir man keista, kad dažniausiai skundžiasi tie, kurių honorarai didžiausi. Manau, kad viskas priklauso nuo žmogaus poreikių.

Gyvenimas su žmona

– Ne taip jau seniai savo gyvenimą susagstėte santuokos saitais. Ar labai pasikeitė gyvenimas?

– Vedžiau savo gyvenimo draugę, su kuria draugavome šešerius metus. Gyvenimas per daug nepasikeitė, nes ir iki vestuvių ilgą laiką gyvenome kartu.

– Ar žmona nepavydi gerbėjų dėmesio?

– Nepavydi, nes neturiu išprotėjusių gerbėjų.

– Apskritai papasakok, kokių kurioziškiausių situacijų yra įvykę su gerbėjais?

– Turiu vieną gerbėją, su kuriuo dažnai lažinamės dėl krepšinio rungtynių rezultato. Jis visada pralaimi. Jau išgėriau daug jo pralaimėto romo.

Televizoriaus nežiūri

– Sukūrei ir sudainavai naujojo lietuviško serialo „Nekviesta meilė” vinjetę. Koks jausmas kasdien per televiziją girdėti savo atliekamą muziką?

– Kaip bebūtų keista, bet dažniausiai savo muzikos per televiziją net nesugebu išgirsti. Tiesiog nežiūriu televizoriaus.

– Trys dalykai be kurių negalėtum gyventi?

– Gitara, meškerė ir knyga. Bet šiaip man reikia daugiau…

– Su kokiu atlikėju ar grupe labiausiai norėtum dainuoti?

– Su jokia – man gerai ir vienam.

– Kokie Tavo tolesni ateities planai?

– Kadangi šiais metais – jau 15 metų, kai esu scenoje, norėčiau įrašyti jubiliejinį rinktinį albumą, kuriame skambėtų dainos, sukurtos per visus šiuos metus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.