Biuro administratorių konferencija kvies atsisakyti kavos pilstytojų stereotipo

„Baltijos vadovų konferencijos” kviečia keisti įsigalėjusį požiūrį į biuro administratorius. Pirmojoje šalyje biuro administratoriams skirtoje konferencijoje „Sėkmės strategijos” pranešimus apie komunikavimo, psichologijos ir brandžios asmenybės svarbą darbe skaitys ne tik šios srities žinovai, bet ir netikėtų specialybių atstovai – operos solistas Vytautas Juozapaitis, psichologas Raimundas Alekna bei kiti. Vasario 23 dieną Vilniuje įvyksiantį renginį organizuoja „Baltijos vadovų konferencijos” (BVK).

„Šiuolaikinėje įmonėje biuro administratoriams, tarp kurių vis dar dominuoja moterys, dažnai vis dar taikomi tipiniai reikalavimai – žavesys ir sugebėjimas atlikti rutinos užduotis. Siekdami keisti šį požiūrį, konferencijoje pagrindinį dėmesį skirsime administratoriams, kaip sklandaus biuro gyvenimo kūrėjams, sieksime pasakyti, kad, pavyzdžiui, šios profesijos atstovės, priešingai nei manoma, yra kur kas daugiau nei elegantiškos kavos pilstytojos”, – teigia „Baltijos vadovų konferencijų” direktorė Daiva Vilkelytė.

Jos teigimu, verslui naudinga žiūrėti ne tik į šiandieną, bet galvoti ir apie tai, kaip įmonės atrodys po dešimties metų, kuomet jose nebeliks popierinės dokumentacijos, o tradicines griežtas pareigybių piramides pakeis vadinamieji „horizontalūs” biurai, kuriuose sklandžiai dirbs bendradarbių komandos.

Apie tokių naujųjų laikų artėjimą byloja ir pastaruoju metu išaugę reikalavimai biuro administratoriams. Norint tobulėti besikeičiančioje rinkoje, jiems reikia ne tik mokytis naujovių, bet ir plačiai žiūrėti į savo profesiją bei darbą. Rengiant konferencijos programą buvo galvojama apie administratorių darbą ir situacijas, su kuriomis susiduriama darbe. „Dažniausiai šios keblios situacijos bendradarbiams yra nepastebimos, ypač jei darbas atliekamas gerai. Klaidos išryškėja krizių metu, bet tuomet dažnai būna vėlu”, – sakė D.Vilkelytė.

Pasak jos, ypač svarbu suprasti, kad kasdieniame darbe administratoriams reikia pasitelkti ir unikalių gebėjimų. Puikūs bendravimo įgūdžiai, kūrybingumas ir suvokimas, kaip atskleisti savo asmenybę yra svarbūs visoms profesijoms, o biuro administratorių darbe – jie reikalingi kaip oras. Šiuos įgūdžius konferencijoje tobulinti padės ir meno, psichologijos, komunikacijos ekspertai”, – sakė D.Vilkelytė. Beje, rengiant konferencijos programą, atsižvelgta į biuro administratorių bendruosius poreikius, tad konferencija bus aktuali visiems šios profesijos atstovams – ir administratoriams vyrams, kurių tarp šios profesijos atstovų, bent jau kol kas, yra mažuma.

Konferencijoje originaliame pranešėjo amplua pasirodys žinomas operos solistas Vytautas Juozapaitis, skaitysiantis pranešimą apie kultūros svarbą verslo administravime. Jis pristatys ir metodus, kaip skatinti kūrybingumą kasdienėje veikloje. Vilniaus psichoterapijos ir psichoanalizės centro steigėjas psichologas Raimundas Alekna pasakos, kaip maksimaliai išnaudoti charakterio savybes sėkmei pasiekti.

Lietuvos Personalo valdymo profesionalų asociacijos valdybos pirmininkė Jūratė Jurgilienė kalbės apie administratorių karjeros perspektyvas, galimybes pateisinti kompanijos lūkesčius ir įgyvendinti savo norus. Administratorių indėlio svarbą kuriant įmonės „veidą” pristatys „Transparency International” direktorius Rytis Juozapavičius, o „Ida Basar” generalinė direktorė Henrita Kontrauskienė patars, kaip teisingai administruoti linksmąją biuro gyvenimo pusę – pobūvius.

Šį renginį planuojama organizuoti kasmet ir tikimasi, jog Lietuvoje jis prigis. Pavyzdžiui, į analogiškus renginius Estijoje susirenka šimtai dalyvių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.