„airBaltic” papildomai neapmokestins iš anksto užsakytų bilietų į Londoną ir Mančesterį

Atsižvelgiant į praėjusių metų pabaigoje Didžiojoje Britanijoje priimtą sprendimą padidinti oro uostų mokesčius, oro bendrovė „airBaltic” nutarė papildomai neapmokestinti iki 2006 m. gruodžio 7 d. įsigytų bilietų skrydžiams į Londoną ir Mančesterį, kurie vyks nuo vasario 1 d.

„Skirtingai nei kitos pigių skrydžių bendrovės, „airBaltic” padengs susidariusį mokesčio skirtumą tiems keleiviams, kurie pirko bendrovės bilietus skrydžiams į Londoną ir Mančesterį iki gruodžio 7 d. ir skris po šių metų vasario 1 d. Taigi, vykstant iš Didžiosios Britanijos, šiems keleiviams nereikės papildomai sumokėti už oro uosto mokesčius”, – teigė „airBaltic” prezidentas Bertolt Flick. Pasak jo, pigių skrydžių bendrovės pasirinko kitą politiką: jos pareikalaus iš keleivių sumokėti didesnius mokesčius už iš anksto įsigytus bilietus ir gali netgi atsisakyti pasirūpinti keliaujančiaisiais, kurie nepadengė sumos skirtumo.

Praėjusių metų gruodį Anglijos finansų ministras Gordon Brown paskelbė, kad nuo vasario 1 d. keleiviai, vykstantys iš Didžiosios Britanijos oro uostų, turės mokėti dvigubai didesnius oro uosto mokesčius. Atsižvelgiant į Vyriausybės sprendimą, didesnių mokesčių priemokos bus prašoma ir iš tų keleivių, kurie bilietus įsigijo dar iki gruodžio 7 d. ir keliaus nuo vasario 1 d.

Didžiosios Britanijos Vyriausybės nustatytas naujas mokesčių dydis skrydžiams ekonomine klase iš Londono ar Mančesterio į kitus Europos miestus bus 50 litų (vietoj 25 litų), tuo tarpu skrendant verslo klase teks sumokėti 100 litų (vietoj 50 Lt).

„airBaltic” iš Vilniaus ir iš Rygos į Londoną keleivius skraidina kasdien, o iš Rygos į Mančesterį skrydžiai vyksta dukart per savaitę – pirmadieniais ir penktadieniais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.