BBL “Žvaigždžių dienoje” – krepšinio pramogų alėja

Kauno sporto halėje žiūrovų kraują kaitins visame pasaulyje garsi krepšinio akrobatų grupė „Crazy Dunkers”

Kauniečiai po kelerių metų pertraukos vėl galės gėrėtis Lietuvos ir užsienio krepšinio žvaigždžių paradu. Lietuvos krepšinio lygos „Žvaigždžių dienos” renginiams prieš dvejus metus persikėlus į Vilnių, SEB Baltijos krepšinio lyga (BBL) vasario 3 dieną krepšinio mėgėjus pakvies į „Žvaigždžių dienos” krepšinio pramogų alėją, kuri bus surengta Sporto halėje.

Žiūrovų kraują kaitins visame pasaulyje garsi krepšinio akrobatų grupė „Crazy Dunkers”.

Pasimokė iš pirmojo renginio

BBL vadovams teko nelengva užduotis – konkuruoti su daugiau kaip 10 metų rengiama LKL „Žvaigždžių diena”. Norėdami sudominti krepšinio mėgėjus Baltijos šalių krepšinio žvaigždėmis, jie buvo priversti gerokai pasistengti rengdami programą.

Baltijos lygos vykdantysis direktorius Mindaugas Balčiūnas sakė, kad pirmoji lygos „Žvaigždžių diena” Rygoje buvo gera pamoka: „Šventę rengė prodiuserių bendrovė, visai neturėjusi tokių renginių patirties. Todėl šiais metais daug ką darėme patys ir samdėme lietuvį prodiuserį, gerai išmanantį, ko reikia. Sporto halėje viskas vyks daug sklandžiau”.

Baltijos lygos „Žvaigždžių dienos” renginiai Sporto halėje truks ištisas keturias valandas. Be įprastų „Lietuvių” ir „Baltijos žvaigždžių” rungtynių, dėjimo į krepšį ir tritaškių konkursų, šventės kulminacija bus krepšinio akrobatų grupės „Crazy Dunkers” pasirodymas.

Prancūzijoje įsikūrę krepšinio virtuozai savo sugebėjimus yra demonstravę Atėnų olimpinėse žaidynėse, NBA čempionate, NBA Europos turuose, Europos čempionatuose ir „Visų žvaigždžių” rungtynėse, 1998 metų pasaulio futbolo čempionate Prancūzijoje ir dar daugelio sporto šakų varžybose garsiausiose pasaulio arenose.

Kovos dėl automobilio

Pasak M.Balčiūno, įprastas „Žvaigždžių dienos” formatas nesikeis, tačiau šįkart bus daug įvairesnė pramoginė dalis. Sporto halėje koncertuos grupės NEO ir ŽAS. Pastaroji bus ir renginio vedėja.

„Renginys truks ilgiau nei įprastai – keturias valandas. Tačiau pasikvietus „Crazy Dunkers” norisi, kad žiūrovai jais galėtų gėrėtis kuo ilgiau. Nors Sporto halėje nėra daug erdvės, ją pasistengsime išnaudoti. Visi atėjusieji į Sporto halę galės įdomiai praleisti laiką krepšinio pramogų alėjoje”, – žadėjo BBL direktorius.

Šįkart daugiau nei įprastai žadama konkursų ir prizų žiūrovams. Pagrindinis laimėjimas – „Toyota Corolla” automobilis. Dėl jo kovos trys žiūrovai, kurie bus išrinkti renginio metu.

„Aišku, laimėti automobilį nebus lengva. Jeigu žiūrovas, kovojęs dėl šio automobilio, nepataikys lemiamo metimo, jis galės mėnesį važinėti šiuo „Toyota” automobiliu”, – sakė M.Balčiūnas. Beje, BBL apdraudė pergalingą metimą, todėl jeigu kam nors nusišypsos laimė jį laimėti, visas išlaidas apmokės draudimo bendrovė.

Į „Žvaigždžių dienos” renginį BBL nemokamai pakvietė dalyvauti vaikų namų auklėtinius. Tai bus dalis „Triple effect” socialinės akcijos, pagal kurią kiekvienas BBL čempionate pataikytas tritaškis yra įvertintas 2 eurais. Po sezono visi už Lietuvos komandų pataikytus tritaškius sukaupti pinigai atiteks „Išsipildymo akcijai”. Į šią akciją bus įskaičiuoti ir „Žvaigždžių dienos” tikslūs tritaškių konkurso metimai. Šiuo metu „Triple effect” sąskaitoje yra 2936 eurai.

Mokys krepšinio triukų

Krepšinio alėjoje sirgaliai galės pasimatuoti ūgį su realaus dydžio Eurelijaus Žukausko, vieno aukščiausių lygos krepšininkų, ir Tomo Rinkevičiaus, vieno žemiausių lygos krepšininkų, figūromis. Visi turės puikią progą įsiamžinti su savo mėgstamais krepšininkais.

Renginio organizatoriai žada, kad krepšinio alėjoje sirgaliai galės pamatyti visą naujai išleistų SEB BBL žaidėjų kortelių kolekciją. Pagal nustatytą grafiką į alėją ateis visi šventėje dalyvaujantys krepšininkai, todėl aistruoliams tai bus puiki proga susirinkti jų autografus.

Taip pat pramogų alėjoje susirinkusiuosius kamuolio valdymo triukais džiugins grupė „WANTED 8-21”. Susidomėjusiuosius gatvės krepšinio specialistai galės pamokyti, kaip atlikti vieną ar kitą kamuolio valdymo elementą.

Paaiškėjo snaiperių konkurso dalyviai

Jo manymu, pramogos ir konkursai būna įdomiausia „Žvaigždžių dienos” dalis, o rungtynės neretai kelia nuobodulį. Kad taip neatsitiktų, priklauso tik nuo pačių žaidėjų, kurie aikštėje taip pat turi daryti šou.

„Galbūt nuožmi kova būtų įdomesnė, bet klubai turi savitą požiūrį į tokias šventes. Komandos turi savo užduotis, joms yra daug svarbiau rezultatai čempionatuose, todėl nė vienas krepšininkas niekas nenorėtų rizikuoti ir gauti traumą šou renginyje. Todėl rimtai nesikaus nei lietuviai, nei užsieniečiai. Ir taip su kiekviena komanda reikia atskirai kalbėti, kad išleistų savo žaidėjus. Todėl belieka tikėtis, kad krepšininkai aikštėje rodys šou ir efektingus triukus”, – sakė M.Balčiūnas.

Vakar buvo paskutinė diena, kai krepšinio mėgėjai galėjo balsuoti ir rinkti „Lietuvių” ir „Baltijos žvaigždžių” komandų starto penketus ir trenerius. Šiandien jau bus paskelbti galutiniai rezultatai. Sausio 29-ąją paaiškės „Oro karaliaus” konkurso dalyviai.

Snaiperių konkurse dalyvaus šie krepšininkai: Martynas Gecevičius (Vilniaus „Lietuvos rytas”), Markas Popovičius (Kauno „Žalgiris”), Arvydas Čepulis („Šiauliai”), Tomas Rinkevičius (Kėdainių „Nevėžis”), Marius Kasiulevičius (Klaipėdos „Neptūnas”), Arnas Labuckas (Vilniaus „Sakalai”), Virginijus Sirvydis („Panevėžys”), Darius Lukminas (Kauno „Atletas”), Sandis Valters (Rygos „ASK Riga”), Martinas Kravčenko (Rygos „Barons/LMT”), Uvis Helmanis („Ventspils”), Martinas Berkis (Valmieros „Lačplėša Alus”), Valmas Krisa (Talino „Kalev/Cramo”), Gertas Kulamajė (Tartu „Rock”).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "BBL “Žvaigždžių dienoje” – krepšinio pramogų alėja"

  1. SkellingWANTED 8-21

    Bishky sumaise Neskiria zmones matyt dvieju komandu… Gera pastaba… juokiaus kaip reikalas „motinos nuo arklio neatskirsi turbut…”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.