Futbolas: „Vėtra” nusileido „Spartak”

Turkijoje naujam sezonui besirengianti Lietuvos futbolo pirmenybių bronzos medalininkė Vilniaus „Vėtra” penktadienį per kontrolines rungtynes 1:2 (1:1) nusileido Rusijos vicečempionui Maskvos „Spartak”.

Mačo pradžioje komandos rungtyniavo lygiai. 14-ą min. „Vėtros” brazilas Lima Severino įmušė įvartį, bet teisėjai jo neįskaitė, nes užfiksavo abejotiną nuošalę. Įpusėjus kėliniui „Spartak” išsiveržė į priekį. Po kampinio įvartį pelnė Renatas Sabitovas. Kėlinio pabaigoje traumą patyrė „Vėtros” saugas Mindaugas Panka, tačiau jį pakeitęs Egidijus Juška gerokai pagyvino žaidimą. Būtent po jo tikslaus perdavimo 43-ą min. vienas prieš Maskvos ekipos vartininką iššoko „Vėtros” naujokas Vitalis Stankevičius. Jis suklaidino varžovų vartų sargą ir išlygino rezultatą.

Antro kėlinio viduryje daugiau atakuoti ėmė „Vėtra”, tačiau vilniečiams nepavyko pasinaudoti keliomis geromis progomis įvarčiams pelnyti. 65-ą min. Juškos smūgį blokavo gynėjai, o 78-ą min. brazilas Pedro galva kamuolį pasiuntė virš vartų.

81-ą min. „Vėtros” gynėjai sužaidė ranka prie savo baudos aikštelės linijos, ir „Spartak” žaidėjas Aleksandras Pavlenka įspūdingu smūgiu pelnė antrą savo komandos įvartį. Netrukus panašiu smūgiu galėjo atsakyti „Vėtros” žaidėjas makedonas Dejanas Milošeskis, bet jo baudos smūgis iš 23 metrų buvo netikslus. Pačioje mačo pabaigoje Rusijos ekipa būtų galėjusi dar padidinti skirtumą, bet „Vėtrą” išgelbėjo skersinis.

Po mačo „Vėtros” strategas Aleksandras Tarchanovas nebuvo nusivylęs savo komandos žaidimu. „Tai buvo labai naudinga repeticija su stipriu varžovu. Teisingiausias rezultatas būtų lygiosios, nes žaidimas buvo lygus. Žaidimas buvo įdomus, daug kombinacijų, žaidėjai jau vykdo daugelį mano nurodymų, nors dar tik pasirengimo naujam sezonui pradžia. Gynybos grandyje žaidžia beveik visi naujokai, bet jų žaidimas man patiko – gerai žaidė Algis Jankauskas ir Davidas Čigladzė, su kuriuo jau susitarta dėl kontrakto. Marijanui Budimirui ir Almirui Sulejmanovičiui dar reikia laiko adaptuotis. Julius Raliukonis žaidė atraminio saugo pozicijoje ir pasirodė taip pat gerai. Esu patenkintas Stankevičiaus žaidimu, daug potencialo turi ir Lima”, – kalbėjo Tarchanovas.

„Vėtros” futbolininkai Turkijoje dar žais su Maskvos „Dinamo” ir Odesos „Černomorec” (Ukraina) komandomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.