Gimdymą kelyje „vainikavo” tarnybinis patikrinimas

Kol atsakingos tarnybos „dalijasi” kalte, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje stiprėja ant pakelės žvirgždo pasaulį išvydusi mergaitė. Neblaivaus vyriškio gimdyti vežta Šilalės rajono gyventoja pagimdė kelyje, kol policininkai vairuotojui rašė protokolą.

Šilalės rajono policijos komisariate pradėtas tarnybinis patikrinimas – tiriamas pareigūnų elgesys netikėtoje moters gimdymo kelyje istorijoje. Pastarojo įvykio aplinkybes aiškinasi ir medikai.

Praėjusią savaitę ties Šilale patruliavę policininkai sustabdė dideliu greičiu važiavusią mašiną. Įtarimai, kad vairuotojas gali būti neblaivus, pasitvirtino. Apie 30 metų T.Z. buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Kol pareigūnai pildė administracinio teisės pažeidimo protokolą, iš mašinos išlipo keleivė – 22 metų V.R. ir, atsirėmusi į automobilį, – pagimdė.

Atvykus medikams, ką tik gimusi mergaitė gulėjo ant žemės.

Iš pradžių 2,6 kilogramo svorio, neišnešiotas (36 savaičių) pasaulį išvydęs kūdikis buvo nuvežtas į Tauragės ligoninę, o iš jos pervežtas į Klaipėdos universitetinės ligoninės Neonatologijos centrą. Anot medikų, vaikas buvo sušalęs, nubrozdinta galva.

Keletą dienų praleidusi Tauragės ligoninėje jo mama buvo išleista namo. Vakar ji planavo uostamiestyje aplankyti savo vaiką.

Gimdančią draugę į ligoninę vežęs vyriškis tikino, kad Šilalės ligoninėje jam buvo pranešta, esą gimdymo skyriaus čia nėra, tad jis skubėjęs į už 30 kilometrų esančią Tauragę.

Tiek medikai, tiek policininkai stebisi, kodėl gimdyvės gabenimas iki gimdyklos nebuvo patikėtas greitosios medicinos pagalbos komandai. Tačiau gimdyvės sugyventinis tikina, kad medikai jam tokios paslaugos nepasiūlė.

Pirminiais duomenimis, naujagimio biologinis tėvas – ne mašiną vairavęs vyras. Esą mergaitės mama tapo nėščia tuo metu, kai pusmetį buvo susipykusi su sugyventiniu ir gyveno su kitu vyriškiu. Sugyventiniai augina jau augina mažametį berniuką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

8 atsiliepimai į "Gimdymą kelyje „vainikavo” tarnybinis patikrinimas"

  1. pilietis

    Eilini karta policininkai parode savo tikraji veida, jie jug daugiau nieko nesugeba tik bausti. Jug galejo nuvezti gimdyve i ligonine o po to rasyk ka tik nori.

  2. mentai

    as tu negaliu pakest, isivaizduoja pasaulio bambos..jie slyksciausi padarai zemeje..man paziurejus i juos vidurius susuka.. nelaimingi

  3. mama

    As tuos policininkus iskart paduociau i teisma. Kur pirmoji pagalba kuria privalo moketi suteikti? As pati esu susidurusi su Silales policininkais, tai susidare vaizdas, kad ten dirba nieko nebaige, ar viena kursa pabaige pareigunai.

  4. teisingas

    policija, pagal nerasytus etikos/supratingumo/morales istatymus, turejo gimdyve patys nuvezti i ligonine.
    Baisu, kas daresi.

  5. xxx

    Va, štai ir nereikia rajonų ligoninese gimdymo skyriu… išnaikint sugebėjo, o gimdyvės į kitą ligoninę nuvežt nebėra kam.

  6. siaubas

    KAIP GYVULIAI!!! TRUKSTA ZODZIU!!!

  7. as

    as tuos mentus visus susaudyciau,sunys prakeikti kysininkai b..

  8. Donce

    Man tiesiog geda, kad gyvenu valstybeje, kur tvarka priziuri asmenys, kuriuos net zmonemis pavadinti sunkoka. Belieka, eilini karta, tiketis, kad bus padarytos atitinkamos isvados. Deja, siems visuomenes tarnams, galioja kitokie istatymai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.