“Žalgiryje” – naujas gynėjas

Kauno komanda pasirašė sutartį su Vokietijos ekipos „Brose Basket” lyderiu gynėju De Chuanu Kolinzu

Kauno „Žalgirio” vyrų krepšinio komandos gretas netrukus papildys amerikietis De Chuanas Kolinzas. Kauno klubas sutartį su šiuo 30-mečiu 188 cm ūgio įžaidėju pasirašė iki sezono pabaigos. „Žalgiris” taip pat dar ieško vieno aukštaūgio.

Iš Bambergo keliasi į Kauną

Iš „Žalgirio” rikiuotės ilgam iškritus Markui Popovičiui, įžaidėjo pareigas artimiausiu metu turėtų perimti nuo 2000-ųjų Europoje žaidžiantis amerikietis De Chuanas Kolinzas. „Žalgiris” su šiuo Bambergo „Brose Basket” (Vokietija) atstovavusiu gynėju sutartį pasirašė iki sezono pabaigos.

Lapkritį 30-metį atšventęs įžaidėjas šį sezoną buvo Dirko Bauermano treniruojamos „Brose Basket” komandos lyderis. Per devynerias ULEB taurės turnyro rungtynes D.Kolinzas vidutiniškai pelnydavo po 14,3 taško, atlikdavo po 4,3 rezultatyvaus perdavimo, padarydavo po 3 klaidas ir išprovokuodavo beveik po 7 varžovų pražangas.

„Brose Basket” nepateko į ULEB taurės atkrintamąsias varžybas, o rezultatyviausias šios ekipos žaidėjas D.Kolinzas, neoficialiomis žiniomis, Bambergą paliko dėl nesutarimų su klubo vadovais.

„Tarp kandidatų į „Žalgirį” buvo ir gynėjų iš NBA, tačiau mūsų pasirinkimą lėmė tai, kad D.Kolinzas jau seniai žaidžia Europoje, jam nereikės laiko priprasti prie europietiško krepšinio, – sakė „Žalgirio” viceprezidentas Gediminas Navikauskas. – Apie šį amerikietį mums teigiamai atsiliepė specialistai, be to, gerą įspūdį susidarėme ir patys, stebėdami jo žaidimą. Tikimės, kad jis sustiprins mūsų komandą”.

Kovojo su Vilniaus ekipa

Būsimojo žalgiriečio pajėgumu šį sezoną dukart galėjo įsitikinti Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkai. Pirmosiose tarpusavio ULEB taurės turnyro grupės rungtynėse Bamberge D.Kolinzas taikliu metimu iš po krepšio paskutinę sekundę išplėšė pergalę savo komandai. Tuomet jis pelnė 20 taškų ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Antrojoje dvikovoje, kurią laimėjo Vilniaus ekipa, amerikietis pelnė 18 taškų.

D.Kolinzo keliai su „Lietuvos rytu” buvo susikirtę ir 2004-2005 metų sezone, ULEB taurės aštuntfinalyje, kai jis atstovavo Salonikų „Aris” (Graikija) komandai. Tuomet jis pirmajame mače, kurį „Aris” laimėjo 77:75, įmetė 17 taškų, perėmė 7 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Antrajame, kuriame 81:77 pergalę šventė vėliau taurę iškovoję vilniečiai, D.Kolinzas pelnė 20 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir išprovokavo 10 varžovų pražangų.

Ilgiausiai žaidė Vokietijoje

2005-2006 metais D.Kolinzas atstovavo Varezės „Pallacanestro” (Italija) ekipai. Tą sezoną jis vidutiniškai pelnydavo po 14,6 taško, atkovodavo beveik po 4 kamuolius ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus.

Į Europą D.Kolinzas atvyko 2000 metais, baigęs studijas JAV. 1995-1998 metais jis studijavo Luizianos universitete, vėliau metus dar žaidė Tuskidžo institute. Metus pažaidęs antrojoje Vokietijos bundeslygoje, gynėjas Tubingeno komandai padėjo išeiti į pirmąją bundeslygą. Dar po vienų metų šioje komandoje amerikietis buvo pakviestas į Berlyno ALBA, kuriai atstovavo dvejus metus.

Po vienerius metus (2003-2004 ir 2004-2005) pažaidęs Salonikuose bei Varezėje, D.Kolinzas sugrįžo į Vokietiją, kur jį į „Brose Basket” pasikvietė šios šalies rinktinės strategas D.Bauermanas. Čia pabuvęs pusmetį, jis netrukus persikels į Lietuvą.

„Tai labai judrus, fiziškai stiprus krepšininkas, sugebantis ardyti varžovų gynybą. Toks žaidėjas dabar mums labai reikalingas. O kaip jis sugebės gintis, parodys laikas”, – apie naujoką sakė „Žalgirio” vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

Šįvakar – BBL lyderių dvikova

Šiandien „Žalgiris” Vilniuje žais SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionato pirmojo diviziono rungtynes su „Lietuvos rytu”. Kauniečiams dar teks verstis be antrą mėnesį pėdos traumą besigydančio M.Popovičiaus.

Pasirengti kovai su pagrindiniais priešininkais BBL čempionate vilniečiais „Žalgiris” turėjo tik vieną treniruotę, nes iš Maskvos į Kauną komanda grįžo ketvirtadienį vakare.

„Žalgiris” tapo geriausia BBL reguliariojo sezono komanda, laimėjusia visas 12 rungtynių. Kitoje grupėje žaidęs „Lietuvos rytas” iškovojo 11 pergalių iš 12 galimų. Stipriausiųjų divizione vilniečiai yra iškovoję dvi pergales, žalgiriečiai laimėjo vienas žaistas rungtynes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.