Leidykla „Alma littera” Vilniaus knygų mugėje pristatys naujausias žinomų lietuvių rašytojų knygas

Vilniaus knygų mugėje didžiausia šalies leidykla „Alma littera” pristatys keturis lietuvių autorius: Vytautą Bubnį, Julių Sasnauską, Renatą Šerelytę ir Rimantą Marčėną .

„Lietuvių autorių knygų leidyba – vienas iš svarbiausių mūsų leidyklos prioritetų. Ne vienus metus bendraujame su daugelio pamėgtais autoriais ir didžiuojamės galimybe knygų mylėtojams pristatyti naujus jų kūrinius. Tikiu, kad šiemet Vilniaus knygų mugėje mūsų pristatomos knygos sulauks didelio skaitytojų susidomėjimo”, – sako leidyklos „Alma littera” generalinis direktorius Arvydas Andrijauskas.

Vilniaus knygų mugė vyks Lietuvos parodų centre „Litexpo” vasario 22–25 dienomis.

Šiais metais mugė skirta vaikų literatūrai. Jai bus skiriama ypatingai daug dėmesio, vyks įvairūs renginiai vaikams.

„Alma littera” knygų mugėje pristatys A. Vaičiulaičio ir Žemės premijų laureatės, žinomos prozininkės, poetės ir dramaturgės Renatos Šerelytės knygą „Krakatukų pievelė”. Tai antroji rašytojos knyga vaikams, pasakojanti apie Krakatukų pievelės gyventojų nuotykius. Krakatukai – tai stebuklingas uogas nokinantys krūmai, o jų apsupta pievelė – ramiausia pasaulyje vieta, kur net mažam žmogeliui iš tešlos negali nieko blogo nutikti. Ragana čia gyvena kurmiarausyje ir išlenda tik tada, kai reikia, o baisus vandenis viksvų prižėlusiomis ausimis – nekenksmingas kaip avinėlis. Įprasti kasdienybės dalykai čia neatsiejami nuo fantastinių, realūs personažai – nuo vaizduotės pagimdytų, o humoras ir juokas – nuo švelnaus liūdesio ir praradimo jausmo. Žavų ir viliojantį atspalvį knygai suteikia nuotaikingos Irminos Dūdėnienės iliustracijos.

„Krakatukų pievelės” pristatymas vyks vasario 22 d. 15 val. parodų centre „Litexpo”, 4 paviljone, Scenoje vaikams, o 16 val. rašytoja bendraus su skaitytojais ir autografus dalins 5 paviljone, „Alma littera” stende.

Vytautas Bubnys – vienas žymiausių vyresnės kartos lietuvių prozos meistrų, 15 romanų ir 5 apysakų autorius – Vilniaus knygų mugėje svečiuosis su naujuoju romanu „Švento Vito šokis”. Jame autorius giliai įsismelkia į šių dienų mūsų visuomenėje išaugusias įtampas, psichologiškai motyvuotai analizuoja susvetimėjimą, nesusikalbėjimą šeimose, atskleidžia savo herojų lemtingus žingsnius. Daug šio autoriaus kūrinių išversta į kitas kalbas. Rašytojas apdovanotas daugeliu reikšmingų premijų, paskutinės: 2003 metais Baltijos Asamblėjos apdovanojimas už romaną „Balandžio plastėjime” ir 2005 metais G. Petkevičaitės-Bitės literatūrinė premija už romaną „Tas ryto laukimas”.

Susitikimas su V. Bubniu vyks vasario 25 d. 13 val. parodų centre „Litexpo”, Konferencijų salėje, 14 val. rašytojo autografą visi norintys galės gauti 5 paviljone, „Alma littera” stende.

Knygų mugėje žymus lietuvių prozininkas Rimantas Marčėnas pristatys istorinį romaną „Karūnos spindesio apakinti”. Romano veiksmas rutuliojasi XVIII a. viduryje, pasakojimo centre – senuose istorijos šaltiniuose glaustai paminėti realūs įvykiai. Pagrindiniai kūrinio herojai – Mindaugas ir jo brolėnas kunigaikštis Tautvilas. Autorius ne tiek gilinosi į sudėtingo ir lemtingo Lietuvai laikmečio įvykius, kiek mėgino perprasti etines to meto realijas Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse, pagonybės ir krikščionybės priešpriešos gilumines šaknis, atkurti to meto buities, socialinių santykių, dvasinio gyvenimo, įsišaknijusių moralinių normų realijas. „Karūnos spindesio apakinti” – tai šeštoji R. Marčėno grožinės kūrybos knyga ir antrasis istorinis romanas.

Susitikimas su rašytoju vyks vasario 25 d. 12 val. parodų centro „Litexpo” Konferencijų salėje 5.2., o 13 val. „Alma littera” stende autorius bendraus su skaitytojais, pasirašinės savo knygose.

Neseniai „Alma littera” išleistą knygą „Malonės akrobatika. Iš gatvelių ir skverelių teologijos” mugėje pristatys jos autorius, kunigas Julius Sasnauskas OFM. Šią, jau trečiąją, jo knygą sudaro 2003–2005 m. įvairiuose spaudos leidiniuose publikuoti kunigo darbai. Rinktinėje persipina homiletikos (pamokslų tekstai) ir aktualiosios publicistikos žanrai. J. Sasnauskas plėtoja dvasinės raštijos tradiciją, praturtindamas ją savita literatūrine raiška. Skaitytojai knygoje susiduria su netikėtomis antitezėmis, paradoksais, kartais net grotesku.

Susitikimas su J. Sasnausku vyks vasario 23 d. 19 val. parodų centro „Litexpo” Konferencijų salėje 5.2., 20 val. – „Alma littera” stende.

Leidyklos „Alma littera” kvietimu į Vilniaus knygų mugę atvyksta ir trys leidyklos išleistų knygų autoriai iš užsienio. Tai milijoniniais tiražais leidžiamo pasaulinio bestselerio „Šventasis kraujas ir šventasis Gralis” autorius Michael Baigent, dėl savo knygos nuplagijavimo besibylinėjantis su „Da Vinčio kodo” autoriumi, taip pat vienas įdomiausių šiuolaikinių norvegų rašytojų, populiaraus mūsų šalyje romano „Dizaineris” autorius Torgrim Eggen bei Lietuvos paauglių numylėtinė, 14-kos lietuvių kalba išleistų knygų jaunimui autorė, vokiečių rašytoja Hortense Ullrich.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.