„Meilės eleksyras“: mėgaukimės ir juokimės!

Jei kalbama apie meilę, spektaklio siužetas – nuspėjamas, tačiau svarbu, kaip į jį pažvelgsi. Ta pati istorija gali būti ir liūdna, ir tragiška, ir labai juokinga. Apie tai – naujas „Art-Partnior” ir Pirmojo Baltijos kanalo scenos projektas „Meilės eleksyras”, kuris Klaipėdoje bus parodytas Žvejų rūmuose vasario 8-ąją.

Ne siužetas svarbiausia

Florencijos komediją Nikolo Makiavelio pjesės „Mandragora” motyvais jaunas režisierius Konstantinas Bogomolovas pavertė lengvu šiuolaikišku spektakliu „Meilės eleksyras”.

Itališkoje kaukių komedijoje pasirodo pažįstami veikėjai – turtingas ir kvailas ponas, jo žavinga žmona, jos naivi motina, įsimylėjęs riteris, jo tarnas tinginys ir, žinoma, linksmas, apsukrus intrigantas, užviręs visą košę. Siužetas kaip ir neturi reikšmės. Šio žanro siužetai – panašūs.

Tačiau, kaip teigia projekto sumanytojai, spektaklio aktoriai padarė tikrą stebuklą. Jų vaidyba pralenkė visus režisieriaus lūkesčius. Nuolatinė improvizacija griežtos schemos teksto rėmuose – tai aukštasis pilotažas. Čia nereikia ieškoti gilių filosofinių idėjų, galvoti apie amžinus dalykus. Tereikia mėgautis ir juoktis.

Pirmiausia scenoje pasirodo Ignatas Akračkovas, vaidinantis puošeivą kvailelį–prancūzą Kalimaką, įsimylėjusį neprieinamą ištekėjusią Florencijos gražuolę Lukreciją. Siužeto ir spektaklio vinimi turėtų būti Michailo Policeimako personažas Ligurijas, išradingumu primenantis garsųjį Figarą. Tačiau ir kiti jam nenusileidžia. Tai ir Sergejaus Stepančenkos apgautas, bet geraširdis Lukrecijos vyras, turtuolis Ničas, ir Marijos Aronovos vaidinama Lukrecijos motina, moteris pačiame jėgų žydėjime.

Scenoje – tik aktoriai

Pikantiška tema, betgi senstantis turtuolis Ničas kenčia, nes jo jauna žmona negali jam padovanoti palikuonio. Ligurijus, pagarsėjęs Florencijoje savo asocialiu elgesiu, siunčia į Ničo namus gydytoju apsimetusį Kalimaką, iki ausų įsimylėjusį Lukreciją…

Vis dėlto spektaklis išlieka iki galo padorus. Taigi vaikus iki 16 metų galite drąsiai atsivesti. Leipsite juokais, stebėdami įžūlaus ir gudraus Ligurijaus išdaigas ir jo istorijos apie gydomąją mandragoros šaknį, kuri turėtų padėti įsimylėjusiam kvaileliui pavergti dievobaimingos Lukrecijos širdį, o bevaikiam turtuoliui susilaukti palikuonių, pasekmes.

M.Aronova ne veltui vadinama geriausia šiuolaikine rusų komedijų aktore, jos linksmumo pakaks visiems žiūrovams salėje. S.Stepančenka – geraširdis storulis, populiarus teatro ir kino aktorius, pažįstamas žiūrovams kaip serialo „Next” herojus Sančas. I.Akračkovas vaidino Rusijoje ir už jo ribų pamėgtame seriale „Kariai”.

Talentingas režisierius ir nuostabūs aktoriai. To pakanka. Dekoracijos, rekvizitas, muzika – viso to kartais reikia vidutinybėms, kad paslėptų savo bejėgiškumą, įsitikinę projekto autoriai. Šiame spektaklyje to nėra. Scena visai tuščia. Prieš žiūrovų akis – tik aukštas aktorių meistriškumas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.