J. Abromavičiaus žūtį tirs toliau

Savanoriškosios krašto apsaugos tarnybos (SKAT) karių maištu 1993-aisiais Pakaunėje, kurį vėliau tyrė 1997-iaisiais žuvęs Valstybės saugumo departamento (VSD) darbuotojas ir savanoris Juras Abromavičius, buvo suinteresuota Rusija, teigia buvęs ilgametis konservatorių lyderis europarlamentaras Vytautas Landsbergis.

Taip V.Landsbergis vakar aiškino J.Abromavičiaus žūties aplinkybes tiriančiai Seimo laikinajai komisijai.

Vakar taip pat komisijai liudijęs buvęs Seimo narys Egidijus Bičkauskas pareiškė, kad maišto Pakaunėje užuomazgos buvo kriminalinės, tačiau vėliau ši protesto akcija įgavo politinį atspalvį, o jos įkvėpėjas buvo tuometinis konservatorių lyderis V. Landsbergis.

V.Landsbergis tokius kaltinimus kategoriškai atmetė, tvirtindamas, jog iš karto sužinojęs apie maištą paskelbė viešą pareiškimą, teigdamas, kad maištas bus naudingiausias Maskvai.

Signataras Egidijus Bičkauskas 1993-iaisiais vadovavo prezidento Algirdo Brazausko sudarytai darbo grupei, turėjusiai taikiai nuslopinti savanorių maištą.

Anot jo, pas protesto akcijos Pakaunėje dalyvius vykdavo įvairių partijų atstovai ir dėstė savo pozicijas, bet patys savanoriai išsirinko politikus, su kuriais jie norėjo kalbėtis.

„Vienas iš tų buvo V.Landsbergis, tegul ir rugsėjo 17-ąją būtų nenuvažiavęs pas savanorius, bet viešai paskelbęs „Baikit juokauti ir išeikite iš miško”, jie būtų išėję”, – aiškino E.Bičkauskas.

Seimas iki šių metų birželio 1 dienos pratęsė Seimo laikinosios komisijos, tiriančios Juro Abromavičiaus žūties aplinkybes, darbą, pranešė BNS.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.